D.Ü Senatosu’ndan önemli kararlar

D.Ü Senatosu’ndan önemli kararlar
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Senatosu, mesai saatlerinde özel muayenede çalıştıkları belirlenen doktorların durumunu görüşmek üzere toplandı.

Harun AYTULUN/ÖZEL

Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü, geçtiğimiz aylarda Dicle Üniversitesi’nde görev yapan 7 doktorun mesai saatinde kendilerine ait özel muayenelerde çalıştıklarını tespit etti. Rektörlük, soruşturma başlattı. Öte yandan Sayıştay hazırladığı raporda, üniversitede çalışmakta olan öğretim üyelerinin herhangi bir kurumsal sözleşme imzalamadığı halde özel sağlık kuruluşlarında ve muayenelerde çalıştıkları, sözleşme yapılmaması nedeniyle üniversitenin 994.482, 24 TL zarara uğratıldığını tespit etmişti. Aynı raporda ayrıca, Üniversite hastanesinde çalışmakta olan 7 öğretim üyesinin özel sağlık kuruluşlarında çalıştığı belirlenmişti.

Gazetemiz gündeme getirmişti

Geçtiğimiz günlerde gazetemizin gündeme getirdiği, ‘D.Ü’deki skandallar Sayıştay Raporu’nda başlıklı haberimiz üzerine soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın ardından Dicle Üniversitesi Senatosu, Rektör Talip Gül Başkanlığında toplandı.

Rektör doktorlara süre verdi

Önemli kararların alındığı toplantıda Rektör Talip Gül’ün özel muayenesi olan doktorlara hastane ile sözleşme yapmaları noktasında süre verdiği belirtildi. Bu süre zarfında üniversite ile sözleşme yapmayan hocalarla ilgili daha radikal kararların alınacağı kaydedildi.

Öte yandan kendisinin de özel muayenesi olan Rektör Talip Gül’ün üniversite ile sözleşme yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

Dekanlar görevden alındı

Bu arada Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Aluçlu’nun görev süresinin bitimine 6 ay kalmasına Rektör Talip Gül’ün talimatı ile görevden alındı, yerine Cafer Güllüoğlu atandı. Aynı şekilde bazı dekanların görevden alınarak yerlerine farklı hocaların atandığı belirtildi.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum