Darbeler ABD’de planlanıyor

Darbeler ABD’de planlanıyor
15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin 4’üncü yıldönümünde bir açıklama yapan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, darbelerin arkasındaki küresel güçlere işaret etti.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin 4’üncü yıldönümünde bir açıklama yaptı.

Darbe girişimini lanetleyen Bozan, “FETÖ hain darbesi üzerinden tam 4 yıl geçti. Bu hain kalkışmayı lanetliyor, hayatını kaybeden 251 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.

fesih-bozan-(2).jpeg

Küresel güçler yandaş iktidarlar istiyor

Küresel güçlerin yandaş yönetimleri “darbe” yoluyla iktidara getirmeye çalıştıklarına işaret eden Bozan, “Emperyalist ülkeler, gelişmekte olan ülkelerde ve Ortadoğu İslam Coğrafyasında “böl parçala ve sömür” politikaları için piyonlarıyla darbe yapma yoluna giderler. Bu hedeflerinden hiçbir zaman vazgeçmezler. Dün, bugün ve yarın da darbe girişiminde bulunacaklardır. Ve ne yazık ki, tarihin her dönemde, “ülkesine ve milletine ihanet eden, ruhen ve bedenen satılmış kişi veya kişiler” olmuş ve olacaktır” ifadelerini kullandı.

Darbeleri ABD tezgahlıyor

Geçmiş darbelere veya darbe teşebbüslerine dikkat çeken Bozan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Darbenin arkasında hep NATO ve ABD çıkmıştır. Son darbe girişimi olan FETÖ darbe kalkışmasının arkasında da ABD'nin olduğu aşikardır. Lübnanlı gazeteci İbrahim Musavi: Amerika'da neden hiçbir zaman darbe olmaz? Sorusuna, “çünkü orada darbeleri planlayan bir ABD Büyükelçiliği yoktur” demiştir. Yani bir ülkeyi karıştıracak planlar genellikle o ülkedeki Amerika Büyükelçiliği'nden çıkar.”

fesih-bozan-(3).jpeg

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan’ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

“Devletin her kademesine itina ile yerleştirilmiş…”

“Yıllardır ABD'nin himayesinde bulunan FETÖ terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen'le 12 yıl boyunca dostluk ve ortaklık yapmış ve her türlü desteği vermiştir. AKP'li yetkililer; Cumhurbaşkanından Milletvekillerine, Bakanlardan Belediye Başkanlarına kadar, hepsi FETÖ terör örgütü elebaşına methiye dizmede, bina ve arsa vermede, Türkçe olimpiyatlarını düzenlemede ve orada, sevgi, muhabbet ve saygılarını açıklamada yarışa girmişlerdi. Referansla, Devletin her kademesine itina ile yerleştirilmiş, neredeyse bütün atamalar onların referanslarıyla şekillenmişti. Darbe sonrasının ilk günlerinde on binlerce kişinin ihraç edilmesi veya tutuklanması bunu teyit ediyor. Bu Bilançodan bir kaç örnek verecek olursak, 81 İl Emniyet Müdüründen 74 tanesi, İçişleri Bakanlığından 41 bin, Milli Eğitim Bakanlığından 33 bin Milli Savunma Bakanlığından 17.500, Adalet Bakanlığından 7 bin personel ihraç edildi veya bir kısmı tutuklandı. Bu on binlerce kişi referansla alınmamış olsa, bu kısa sürede nasıl hemen tespit edilmiştir?”

“Milletimiz, göğsünü siper ederek darbeyi geri püskürtmüş, darbecilere darbe yapmıştır”

“Herkes biliyor ki, FETÖ terör örgütü, 12 yıl boyunca, AKP iktidarları döneminde en güçlü dönemlerini yaşamış, güçlenmiş, palazlanmış ve darbeye teşebbüs edecek noktaya gelmişlerdir. Bu darbe girişimine, aziz ve kahraman Milletimiz, göğsünü siper ederek darbeyi geri püskürtmüş, darbecilere darbe yapmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz kandırıldık tevbe ettik, “Allah ve Milletimiz bizi af etsin” deyip, siyaset yaptığı ekibiyle, işin içinden çıkarken, hatalarının faturasını maalesef vatandaşlarımız ödemiştir. Darbe sonrası oluşan panikle KHK'larla 10 binlerce kişi, tutuklandı veya ihraç edildi. Elbette suçlu olan için gereği yapılmalıdır. Ama binlerce vatandaşımızın da suçsuz olarak mağdur olduğunu biliyoruz. İktidar, Bakan, Milletvekili, Belediye Başkanları için 17-25 Aralık'ı milat kabul ederken ve sadece “kandırıldık” itirafıyla kurtulurken, sade vatandaşa 10-15-20 yıl öncesine kadar gidildi. Yani Soruşturmalarda maalesef çifte standartlı davranılmış ve adil yapılmamıştır.

Halbuki, Sn. Cumhurbaşkanın tabiriyle bu örgütün;

* Altı İbadet,

* Ortası Ticaret

* Üstü ise İhanettir demiştir.

İhanet edenler yurt dışına kaçmış veya yakınları bazı makamlara getirilirken, fatura alttaki vatandaşa çıkmıştır.”

“Meclise 13 adet “araştırma önergesi” verilmiş ama “AKP ve MHP oylarıyla ret edilmiştir”

“İktidar, polis, asker, askeri öğrenci, imam, öğretmen, gazeteci, bahçıvan, gardiyan, bekçi, çaycı çorbacı gibi alttaki on binlerce kişiyi tespit etmiş, tutuklamış veya ihraç etmiş ama ne hikmetse sadece, “siyasi ayağına” ulaşamamış bir türlü bunların, “izine rastlayamamıştır”! Ve yine ne hikmetse FETÖ'nünün siyasi ayağı araştırılsın diye bugüne kadar, Meclise 13 adet “araştırma önergesi” verilmiş ama her defasında, “AKP ve MHP oylarıyla ret edilmiştir”(!)

Ve darbenin üzerinde dört yıl geçtiği halde siyasi ayak tartışmaları halen devam etmektedir.

İktidara soruyoruz?

1- Bu FETÖ terör örgütünün Siyasi ayağı kimlerdir? Bütün istihbarat bilgiler elinizde olduğu halde neden ortaya çıkmıyor?

2- Siyasi Ayağın araştırılması için Meclise verilen 13 önergeyi AKP ve MHP oylarıyla neden reddettiniz? Bir iktidar kendisine yapılan darbe girişimini neden araştırmaktan çekinir?

3- 12 yıl boyunca AKP İktidarı olarak FETÖ terör örgütünün elebaşını methettiniz ve her türlü desteği verdiniz ve sizlerin sayesinde bu muazzam güce ulaşıp darbe yapma cesaretine ulaştıkları halde siz “tevbe etmek ve kandırıldık” demekle işin içinden çıkıyorsunuz da, Siz'lere kanarak bu örgüte (cemaate) yanaşmış vatandaş “bende kandırıldım ve tevbe ediyorum” deyişini neden kabul etmiyorsunuz?

4- Siyasiler için 17/25 Aralık'ı milat sayarken, niye vatandaş için, 15-20 yıl öncesine gidiyorsunuz? Vatandaş için iğne ile kuyu kazma gibi çok ince ilişkileri ararken, Akp'li siyasilerin destek ve söylemleri hakkında neden bir işlem yapmıyorsunuz?”

Siyasi ayak bulunsun

“Yarın için tedbir almak ve aynı durumlarla karşılaşmamak için 15 Temmuz'u ve diğer darbeleri, ucu ve kuyruğu kime değerse değsin, şu parti bu parti, alt makam üst makam demeden gerekli araştırmalar yapılmalı arka plan ve ilişkiler ortaya çıkarmalıdır. Biz, darbe kalkışmasının 4. yılında, FETÖ'nün “siyasi ayağının” bulunması konusunda, iktidarı samimiyete davet ediyor, ayrıca yargılanmış ve mahkemelerce suçsuz bulunmuş olan vatandaşlarımızın da işlerine iade edilmek suretiyle mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyoruz. Rabbim! Ülkemizi basiretsiz idarecilerden muhafaza etsin ve Milletimize, böyle ihanet ve acıları bir daha yaşatmasın.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.