Davutoğlu, Kürtçe krizine son noktayı koydu

Davutoğlu, Kürtçe krizine son noktayı koydu
Gelecek Partisi’nde krize neden olan Kürtçe twitter hesabıyla ilgili Genel Başkan Ahmet Davutoğlu son noktayı koydu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da, Kayapınar İlçe örgütü yöneticisi tarafından açılan Kürtçe twitter hesabının kapatılmasına ilişkin tartışmalar devam ederken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kurumsal hesabı

Kürtçe ve Türkçe twiter atarak tartışmalara son noktayı koyan Davutoğlu, “Hun bi xêr hatin. Hesabê Kurdî yê Fermî yê Partiya Pêşerojê. Hun dikarin di vê lînkê de Kurdiya programa partiya me bixwînin.”

Davutoğlu, “Gelecek Partisi’nin kurumsal Kürtçe hesabı @KurdiGelecek ‘tir. İyi niyetle ve bireysel olarak açılan hesaplar için teşekkür ediyoruz. 1. Olağan Kongremizden sonra Kürtçe hesabın kurumsal olarak sürdürülmesine karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Kayapınar İlçe örgütü açmıştı

Gelecek Partisi'nin Kürtçe Twitter hesabını yöneten Abdullah Anuk, partinin hiçbir yöneticisinden destek görmediğini belirterek twitter hesabını kapatacağını ve partideki görevinden ayrıldığını belirterek,  "Kürtçe’ye değer ve destek verilmeyen hiçbir siyasi partinin içinde bulunmak istemediğimi de belirtmek isterim” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.