DBF: Basın kahramanları çoğalacak

DBF: Basın kahramanları çoğalacak
Kuruluşunu geçtiğimiz günlerde ilan eden Dünya Basın Federesyonu, DBF’nin kuruluş amacı ve hedeflerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Dünyada kalemi doğ-rudan sapmayan, olaya, habere objektif gözü ile bakan meslek bayrağını en üst seviyeye taşı-yan basın kahramanları çoğalacaktır” denildi.

TİGRİS HABER- Dünya Basın Federasyonu (DBF), yeni yıl nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Önemli değerlendirme ve tespitlerin yapıldığı açıklama şöyle, “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürüme-sini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” (1922)

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği üzere basının,bir milletin hedefe yürümesindeki rehberlerinden biri olduğu fikrini benimseyen toplumdaki her kesimin,Dünya Basın Federasyonu (World PressFederation)gibi dil, din, ırk, mezhep, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inançfarkı gözetmeksizin, gazetecilik ve televizyonculuğun toplum hayatın-daki rolünü ve değerini özümsemeleri gerekmektedir. Basının haklarına ve görevlerine vakıf bir üye topluluğu meydana getirmek arzu ve isteğiyle faaliyet gösteren Dünya Basın Federasyonu gibi ülkenin bugünkü sorunlar yumağına çözüm bulmak hepimizin bu vatana borcudur.

Dünyaya sesimizi duyurmaya devam edeceğiz

Resmi ofisini İngiltere’de kurmuş ve dünyanın birçok ülkesinden basın mensuplarının yer aldı-ğı, güçlü ve sağlıklı bir yapı ile Türkiye merkez yönetimini bu anlayışlarla oluşturan Dünya Basın Federasyonu (World PressFederation)’nun ilkesi doğrultusunda dünyada kalemi doğ-rudan sapmayan, olaya, habere objektif gözü ile bakan meslek bayrağını en üst seviyeye taşı-yan basın kahramanları çoğalacaktır.Gerek yerel yönetimler ve siyasetin basına ve reklama ayırdığı paydan hakkına düşeni alması yolunda yaptığı planlamalarla federasyonumuz, Türki-ye’de ve Dünya’da sesini duyurmaya devam edecektir.

Birlikte daha güçlü olacağız

Dünya’da ve Türkiye’de öncelikle yerel medyayı kapsamı içerisine alan Dünya Basın Federas-yonu(World PressFederation), bölgelerinde yaşam mücadelesi içerisinde ayakta kalmaya çalışan basın emekçileri ile birlikte bir çatı altında, gerçek yaşamın gereksinimlerinin farkında-lığı ile bir yol haritası çizmeyi hedeflemiştir. Yerel gazete, dergi, televizyon, radyo, internet haberciliği ile gazetecilik yapan tüm basın mensuplarını, federasyonumuzun çatısı altında yer alan dernekler aracılığı ile bir araya topar-lama çabamız, birlikten güç doğar ilkemizi daha güçlü kılmaktadır.

Ders veren hastalık

2020 yılı dünya vekâlet savaşlarıyla dolu, toplu insan göçlerine tanık oldu. Bazı ülkelerin in-sanları göçe zorlanıp, dünya haritasının yeniden düzenlenme çabasında olunduğu konuşur-ken, küçük bedenler yok uğruna can verirkenDünyamız, Covit-19 denilen hastalıkla tanıştı. Hiç uğruna can veren dünyanın küçüklerine dokunmayan, adeta büyüklere ders veren bir hastalık…

Özgürlük anlayışımız değişti

Hepimiz özgürlüğün bir çay ocağında içilen bir çayda, kalabalık bir caddede insan manzarası arasında olduğunu unutmuşuz. Bir dostunuzun elini sıkmanın özgürlük olduğunu unutmuşuz. Hatırlattılar bedeli ağırda olsa.

Kadın cinayetleri zirve yaptı

Kadın cinayetleri zirve yaptı yapmaya da devam ediyor. Cinayet olmayınca kimin eşi, kızı ol-duğunun önemi yok yeri geldi, sosyal medya kanalı ile ezildi kadın. Bu dram durmadı durma-yacak… Doğada boş durmuyor.Nerede ise depremlerin yılı oldu, 2020 psikolojimizi olumsuz etkiledi.  Korktuk, üzüldük… Siyasi kavgalar ile yorulurken, felaketler içinde, sevindik bazen; Bir kardeş ülkenin işgal altındaki topraklarını kurtarma yolundaki çabasına verilen ortak tepki heyecan yarattı, birlik olduk güzeldi, Ulusal bir maçta ırkçılığa en güzel dersi verdik kenetlendik güzeldi, Bir dünya devi ülkenin yaptırım kararına verilen ortak tepki birlik mesajı güzeldi.

Siyasi kavgaları unuttuk…

Dileriz 2021 yılında, yaklaşık 10 milyar insanın ve milyarlarca canlının yaşadığı dünyamızda her şey daha güzel olsun. 2021 de ‘’Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’’ sözü havada kalsın. Dünya bu hastalıkla beraber bütünleşsin kenetlensin.  En önemlisi 2021 Ulusal Birlik ve Beraberlik yılı olsun” ifadelerine yer verildi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum