DBŞT’den yeni oyun: “Xwezgînî”

DBŞT’den yeni oyun: “Xwezgînî”
Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu (DBŞT) “Xwezgînî“ adlı komedi oyununu sahneliyor. Oyunun prömiyeri bugün, 27 Aralık Cuma günü, DBŞT sahnesinde.

Şalîko Bêkes'in yazıp yönettiği kız isteme merasimi anlamına gelen Xwezgînî adlı komedi oyunu DBŞT tarafından izleyiciyle buluşuyor. DBŞT oyuncuları Özcan Ateş, Rêzan Kaya, Kemal Ulusoy ve Salih Yıldızöz rol aldığı oyunun prömiyeri 27 Aralık Cuma günü saat 20:00'de Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda sahnelenecek. 

Bir aşk hikâyesini konu alan “Xwezgînî” adlı komedide, iki genç aşığın evlilik düşlerine engel olan “baba/aile” tabusunun, traji-komik bir tesadüfi karşılaşmanın neticesindeki yıkılışı anlatılıyor. Genç aşık mutsuzluğunun nedeni olarak gördüğü “kötü baba” tahayyülünü sokakta karşılaştığı “yabancıya” anlatır. Sevgilisinin ailesiyle görüşme cesaretini günlerce tanışma provası yaptıktan sonra bulan genç aşık, eve gittiğinde yine aynı “yabancı”yla karşılaşır. Genç aşık bir önceki karşılaşma çerçevesinde bu tesadüfi karşılaşmanın hesabını verecektir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.