DEDAŞ çocukları karanlıkta bıraktı!

DEDAŞ çocukları karanlıkta bıraktı!
Diyarbakır’da skandal uygulamaları ile gündeme gelen DEDAŞ yaz ortasında vatandaşı isyan ettirmeye devam ediyor

DEDAŞ, Sur İlçesi’ne bağlı Kıtıbıl mahallesinde çocukların oyun oynadığı sokakların lambalarını kesti. Mahalle sakinleri, DEDAŞ’ın haksız uygulamasını yargıya taşıdı.

Kışı ayrı yazı ayrı bir dert olan Diyarbakır’da, DEDAŞ’ın elektrik kesintileri devam ediyor. Kentin birçok yerinde kesintiler devam ederken, DEDAŞ ekipleri Sur İlçesi’ne bağlı Kıtıbıl Mahallesi’nde bulunan aydınlatma lambalarını kesti. Kesinti nedeniyle çocuklar zifiri karanlıkta oyun oynamaya mahkum edildi. Mahalle sakinleri duruma tepkili.

Yaşanan mağduriyete ilişkin Dicle Vadi Evleri Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Diyarbakır Sur İlçesi Kıtılbıl Mahallesi 6029, 6027, 6028, 6029, 6030, 6030/1 ve 6030/2 sokaklarında bulunan kamuya ait aydınlatma lambaları 29 Temmuz 2019 tarihinde saat 09:00’da DEDAŞ İl Müdürlüğü Açma, Kapama ekipleri tarafından bizlere herhangi bir bildirim ve tebligat yapılmadan kesilmiştir.

Mahallede bulunan sokaklar ile ilgili aşağıda belirtilen kararlar alınmıştır;

1- SUR Belediyesi Başkanlığının 17.09.2013 tarih ve sayı M.21.55.sur.13.090/10/1139 sayılı yazısına istinaden söz konusu alanın Kamu lehine terkini yapılmıştır (ek-1).

dedas-cocuklari-karanlikta-birakti!.jpg

2- 16 Kasım 2018 tarih ve 30597 sayılı “Genel Aydınlatma Tebliğinde değişiklik yapılmasına dair Tebliğ” e uygun olarak Diyarbakır Valiliğinin 25 Mart 2019 tarih ve 2019/3 sayılı kararı ile oluşturulan komisyon tarafından ilgili sokakların yerel belediyelere (Sur belediyesine) devri ile karara bağlanmıştır (ek-2).

dedas-cocuklari-karanlikta-birakti!-001.jpg

Belediye Başkanı ve Milletvekilleri karanlıkta kaldı

Ancak, Diyarbakır DEDAŞ İl Müdürlüğü tarafından söz konusu kararları uygulamayarak 395 dönümlük alanda kurulan 346 adet konutun bulunduğu yaklaşık 2000 nüfuslu bir mahalleyi haksız yere mağdur etmektedir. Burada çok sayıda bürokrat, akademisyen, iş adamı, çeşitli siyasi partilerimizden Milletvekilleri, Belediye Başkanları ikamet etmektedir. Bunların can güvenliği açısından sorun teşkil ettiğini düşünmekteyiz. Valiliğin almış olduğu “Can ve Mal Güvenliği” kapsamında alınan karara rağmen bölgemizde oturan insanların mağdur edilmesi “Cezalandırılması” insan haklarına karşı yapılmış hak ihlali olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca, talep edilen alacağın tahsili hukuki bir süreçtir. Bunu tahsili için kamuya ait bir hakkı ve hizmeti kesmek hak ihlali olarak görmekteyiz. Ayırca, sokakların karanlıkta olmasından dolayı ciddi güvenlik sorunu vardır.

dedas-cocuklari-karanlikta-birakti!-002.jpg

DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulundular

Kamuya ait bu sokaklar gece karanlığından dolayı hırsızlık olayları artmış, çocuklarımız bu yaz ayında dışarı çıkamamakta ve ailelerin çocuklarla yaşadığı bu sorundan dolayı psikolojik sorunlar yaşamaya başlamışlardır. Konuyla ilgili başta DEDAŞ il genel müdürü olmak üzere yetkililer ile görüşme talebimiz kabul görmemiştir. İlgili konuyla ilgili 02.08.2019 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.