DEDAŞ-halk karşı karşıya

DEDAŞ-halk karşı karşıya
DEDAŞ’ın düzenleme ve zamlardan dolayı geciken faturaları gelmeye başladı. Faturayı alan ‘Yandım Anam’ diye inlemeye başladı.

NACİ SAPAN - Özel

Fatura savaşı!

TİGRİS HABERDEDAŞ, yüksek faturaları küresel ısınmaya ve klima kullanımına bağlarken, vatandaş, yüklü faturaların zamdan kaynaklandığını söylüyor.

DEDAŞ ile müşterileri arasındaki sıkıntı güncelliğini koruyor. Daha önceleri sık elektrik kesintileri vatandaşla DEDAŞ’ı karşı karşıya getirirken, şimdi ise yüklü elektrik faturaları nedeniyle sıkıntı yaşanıyor.

dedas-halk-karsi-2.png

DEDAŞ, yüklü faturaları küresel ısınmaya, klimalara ve bunlardan kaynaklı aşırı enerji tüketimine bağlarken, Tigris Haber ekibi olarak gerek telefonlarla, sosyal medya aracılığıyla, gerekse bire bir görüşmelerde elde ettiğimiz bilgiler, DEDAŞ’ın iddialarını doğrulamıyor. Vatandaşın büyük bölümü evlerinde klima olmadığını belirtirken, bir bölümü de klimalarının olduğunu, ancak gerek Kovid-19 nedeniyle ve yüksek fatura gelebileceğini hesaplayarak çalıştırmadıklarını belirtiyorlar.

Yurttaşlar, DEDAŞ’ın savunmalarının yersiz olduğunu, gerçekçi olmadığını belirtiyorlar. Vatandaşlar, yaptıkları şikâyetlerin de dikkate alınmadığını, DEDAŞ’ın keyfi uygulamalar yaptığını, kendi bildiklerinden geri adım atmadıklarını ifade ediyorlar.

Bir okuyucumuzun gazetemizin mailine gönderdiği mesajı vatandaşın ve DEDAŞ yetkililerinin dikkatine sunuyoruz:

dedas-halk-karsi-3.png

Vatandaş serzenişi!

“DEDAŞ’ta geçen ay ödenen faturalar halen ödenmemiş görünüyor. Geçen ay elektrik faturaları mobil bankacılıkta ödenmeyince DEDAŞ’tan kaynaklanan sorun sebebiyle ofis kütüphane karşısında bulunan DEDAŞ gişesinde yatırdım ve 1 ay geçmesine rağmen ödenmemiş görünüyor. Bunu araştırıp haberinizde yayınlayıp halkı bilgilendirmenizi rica ediyorum. Çünkü geçen ayki faturalar ve bu ay yatırılan faturalar halen ödenmedi görünüyor teşekkür ederim Tigris Haber ailesi”

Yüklü fatura ödemeleri bir yana, vatandaş ayrıca yatırdığı halde yatırılmış olarak görünmeyen faturalarını da sorgulamaya başladı. Basit bir fatura yatırma meselesi bile sorun haline gelince vatandaşın DEDAŞ’a karşı güveni de sarsılıyor.

Güvensizliğe neden olan durum ile ilgili sosyal medyadan gelen mesajlar şöyle;

**“1,5 aydır evde değilim, şartel inik olduğu halde 80 TL fatura gelmiş. Soruyorum şimdi DEDAŞ’a ‘cinler mi kullandı bu kadar enerjiyi.”

** “Ortalama 220-230 liralık fatura 290 lira geliyorsa (yüzde 15’lik zam) yapıldığı söyleniyorsa, bu doğru değil. Ya açıklanmayan gizli zam var, ya da başka bir şey. DEDAŞ bunu açıklamak zorunda.”

**“Yalan söylüyorlar, evimde klima yok, elektrik harcamam aynı. Faturam 120 TL ile 140 TL arasında değişiyordu. Bu Ay 260 TL fatura geldi."

**”Mehmet: Bu ay içerisinde kullanılan makineler de artış olmamasına rağmen elektrik faturası %70 fazla geldi yalan söylüyorsunuz.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum