DEDAŞ’tan akıllara zarar veren uygulama!

DEDAŞ’tan akıllara zarar veren uygulama!
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde site içinde iki blok arasında geçen elektrik gerilim hattı  sitede yaşayan vatandaşların kabusu haline geldi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde site içinde iki blok arasında geçen elektrik gerilim hattı  sitede yaşayan vatandaşların kabusu haline geldi. Sitenin yapımı aşamasında ortaya çıkan sorunun giderilmesi için defalarca DEDAŞ’a başvurmalarına rağmen sonuç alamadıklarını belirten vatandaşlar,”Çocuklarımızın başına bir şey gelirse bunun hesabını kim verecek?” diyerek yetkililerden destek istedi.

Vatandaşların korkulu rüyası oldu

Sitenin içinden geçen yüksek gerilim hattı büyük tehlike ve risk oluşturarak vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

Akıllara durgunluk veren ihmalin olduğu yer Kayapınar ilçesi Tekel Mahallesi’nde bulunan Ay Yapı Sitesi. Sitenin içinde iki blok arasında geçen elektrik yüksek gerilim hattı vatandaşlar ve özellikle de burada oyun oynayan çocuklar için kırmızı alarm veriyor. Site sakinleri defalarca Dicle Elektrik Anonim Şirketi (DEDAŞ) nezdinde girişimlerde bulunmalarına rağmen sonuç alamadıklarını dile getirerek yetkilileri göreve çağırdı.

Site Sakinleri hattın kaldırılmasını istiyor

Gerilim hattının hemen yakınında çocuk oyun grubu bulunduğunu belirten vatandaşlar, her an için ölüm riski ile karşı karşıya olduklarına dikkat çekerek hattın kaldırılmasını istiyor.

İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini belirten vatandaşlar,”Defalarca başvurmamıza ve talepte bulunmamıza rağmen hiçbir işlem yapılmadı. Hepimiz risk altındayız. Çocuklar burada oynuyor. Çocuklarımızın başına bir kaza gelirse bunun vebalini kim üstlenebilecek?. Bu işin şakası yok. Herkesi göreve davet ediyoruz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

DEDAŞ mevcut duruma göre düzenlenecek

DEDAŞ kaynaklarından edinilen bilgilere göre ise, “Bahse konu site 2-3 yıl önce yapıldı ama oradan geçen ana iletim hatları 1960'lı yıllarda yapılmış ve o tarihten beri orada olan bir hat. Üstelik hat yapıldığında geçtiği yerler 'Yeşil alan' olarak yer alıyor imarda. Sonradan imar değişiklikleri yapılmış. Sonrasında böyle bir durum çıktı ortaya. Habere konu olan siteden geçen hat da zaten herhangi bir tehlike yaşanmasın diye enerjisi kesildi. Bu hat 2021 yılı programında yer alıyor. Mevcut duruma göre düzenlenecek” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.