DEDAŞ'tan burs aldı üniversiteye yerleşti

DEDAŞ'tan burs aldı üniversiteye yerleşti
Dicle Elektrik Dağıtım tarafından düzenlenen ‘Elektrikte Kaçak ve İsrafa Karşı En İyi Mesaj ve En İyi Afiş Tasarımı’ konulu yarışmada birinci olarak şirketten eğitim bursu kazanan Abdullah Güler,özel bir üniversiteye yüzde 100 burslu yerleşti.

 

 

Mardin Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencisi Abdullah Güler, Enerji Verimliliği haftası nedeniyle Dicle Elektrik tarafından düzenlenen ‘Elektrikte Kaçak ve İsrafa Karşı En İyi Mesaj ve En İyi Afiş Tasarımı’ konulu yarışmaya ‘Kaçak Önce Aydınlatır, Sonra Hayat Karartır’ adlı eseriyle katıldı. Güler, yarışmada birinci olarak Dicle Elektrik’ten lise eğitimi boyunca ayda 500 liralık eğitim bursu almaya hak kazandı. Güler, Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar ve Resim Lisans Programını yüzde 100 burslu olarak kazandı.

Dicle’nin bursu olmasa belki kazanamazdım

Dicle Elektrik’ten aldığı bursu eğitimi için harcadığını, bu burs sayesinde kurslara gittiğini ve nihayetinde üniversiteye yerleştiğini belirten Abdullah Güler, “Dicle Elektrik tarafından düzenlenen kaçak elektrik ve israfla mücadelede en anlamlı afiş yarışmasına katıldım. Bölge genelinde yapılan yarışmada birinci olarak eğitim bursu kazandım. Son sınıftaydım ve önceden bildirildiği gibi eğitimimi tamamlayana kadar her ay 500 lira eğitim bursu hesabıma yattı. Yarışmaya girerken hedefim, burs kazanıp üniversiteye en iyi şekilde hazırlanabilmekti. Aldığım bursla da resim kurslarına gittim, üniversite sınavına hazırlandım. Sonunda sınavda başarılı oldum. Hem Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, hem de Yeditepe Üniversitesi’nin yetenek sınavlarında birinci oldum. Tercihimi yüzde 100 burslu olarak kazandığım Yeditepe Üniversitesi’nden yana vererek kaydımı yaptım. Çok mutluyum. Başarımı Dicle Elektrik’in eğitim bursuna borçluyum. Dicle Elektrik’in bursu olmasa belki bu denli başarılı olamazdım’’ dedi.

deca.jpeg

‘Kaçak Önce Aydınlatır, Sonra Hayat Karartır’

Mardin Aziz Sancar Anadolu Lisesi’nden başarıyla mezun olarak Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar ve Resim Lisans Programına birincilikle girmeye hak kazanan Abdullah Güler, Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde yaşayan herkese bir kez daha ‘’Kaçak Önce Aydınlatır, Sonra Hayat Karartır’’ diyerek, kayıt dışı enerji kullanmamaları ve enerjiyi tasarruflu kullanmaları çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum