DEDAŞ’tan vicdanları sızlatan ceza!

DEDAŞ’tan vicdanları sızlatan ceza!
Diyarbakır'da temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanan ve kiracı konumunda olan yaşlı çifte 10 bin TL kaçak elektrik cezası kesildi.

TİGRİS HABER- Diyarbakır Yenişehir ilçesi Gürdoğan Mahallesinde kiracı olarak oturan yaşlı çifte, evdeki elektrik saatinde bulunan ve 1996'dan beri yanık bir şekilde olup kullanılamaz halde olan kablodan enerji elde edildiği iddiasıyla 6 bin 667 lira ve 3 bin 832 lira olmak üzere iki ayrı fatura ile ceza kesildi.

Duruma tepki gösteren ev sahibi ve kiracı yaşlı çift, kesilen cezanın haksız bir şekilde kesildiğini belirterek yaşanılan mağduriyetin giderilmesini istedi. Ev sahibi Ali güneş, evde kalan yaşlı çiftin 2 yıldır kiracıları olduğunu belirterek, onların bırakın kaçak elektrik yapmasını karanlık çökünce odanın ışıklarını açmaya güçlerinin zor yettiğini söyledi.

Hiç kimsemiz yok

Kesilen cezanın neden kaynaklandığını dahi bilmediğini belirten kiracı Hasan Tetik, "Kesilen cezanın neden kaynaklanıp kesildiğini dahi bilmiyorum. Meselenin ne olduğunu bile bilmiyorum. Kesilen bu cezayı hiçbir şekilde ödeyecek gücüm yok. Ben ve eşim yaşlı insanlarız. Kendi ihtiyacımızı bile zor karşılıyoruz. Yaşlı olduğumuz için elimizden hiçbir iş gelmiyor. Kesilen cezayı ödeyemeyeceğim için artık beni cezaevine mi koyuyorlar yoksa başka bir şekilde mi alıyorlar onların bileceği bir şey. Yani ben nereden o kadar parayı getirip ödeyeceğim. Yaşadığımız evi ve halimizi bunlar görmüyorlar mı? Ben ve eşimden başka kimimiz var bizim? İhtiyarlığımızdan başka hiç kimsemiz yok. Bu sıkıntımızın giderilmesini istiyoruz." dedi. (Kaynak: İlkha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.