DEM adaylarına Diyarbakır'da da mazbata yok

DEM adaylarına Diyarbakır'da da mazbata yok
Diyarbakır'da Pazar günü yapılan seçimlerde oyların yüzde 64'ünü alan DEM Parti'nin Büyükşehir Belediyesi, merkez ve bağlı 13 ilçedeki adaylarına, mazbataları verilmedi.

TİGRİS HABER - 31 Mart Pazar günü yapılan DEM Parti adayların 13 ilçe ile büyükşehir seçimlerinde galip geldiği seçimler sonrası, AK Parti'nin sonuçlara ilişkin yaptığı itiraz üzerine seçimi kazanan DEM adaylarına mazbataları verilmedi.

diyarbakir-dem-mazbata-3.jpeg

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serra Bucak Küçük, yüzde 64.06 oy alarak, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı'na seçilmesine rağmen mazbatasını almaya gittiği Diyarbakır Adliyesi'nde mazbatasını alamadı. Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) mazbata almak için başvuran Küçük, AKP İl Başkanlığı'nın itirazı nedeniyle mazbatanın an itibariyle verilemeyeceği bilgisi aktarıldı. YSK, AK Parti itirazının değerlendirmeye aldığı ve 7 Nisan tarihine kadar yapılacak değerlendirmeye göre karar vereceği öğrenildi.

diyarbakir-dem-mazbata-1.jpegAK Parti ve DEM Parti yetkilileri, itirazı doğrularken, itirazın gerekçeleri konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. YSK tarafından da sonuçlara ilişkin değerlendirmenin ne zaman biteceği ve kararın ne zaman açıklanacağına yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde de AK Parti'nin yaptığı itiraz üzerine seçim iptal edilerek, yeniden seçim yapılmasına karar verilmişti. Van'da gerginlik yaratan ve olaylara neden olan Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının alınması ve mazbatanın verilmemesi tartışmaları devam ederken, Diyarbakır'da da seçimi kazanan DEM Parti adaylarına, mazbatalarının verilmemesi, Diyarbakır ve ülke gündemine tartışma konusu oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.