DEM Parti bir ilki yapıyor!

DEM Parti bir ilki yapıyor!
 Özel Haber
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yerel kitlesinin olduğu tüm şehirlerde ön seçim için ilk defa uygulanacak olan delegelerin oylarıyla belirlenecek Aday seçimi maratonu başladı.

TİGRİS HABER -Türkiye ve dünyada da ilk defa uygulanan parti delegelerinin Belediye başkan adayı ve Eş başkan adayı belirleme yönteminin herkese örnek olacağını dile getiren eski siyasetçi ve aynı zamanda HDP eski Milletvekili Kemal Bülbül seçim sürecine ilişkin Tigris Haber’e açıklamalarda bulundu.

ekran-alintisi.png

İlk defa böyle bir Başkan ve Eşbaşkan adayı seçme yöntemi kullandıklarına vurgu yapan Kemal Bülbül, “Burada ilk defa bir yöntem uyguluyoruz.Bu yöntemde Sivil toplum örgütleri,kadınlar, emek örgütleri,mahalle muhtarları,partimizin aktivistleri, partimizde daha önce yöneticilik yapmış insanlar vesaire bu çerçevede bir delegasyon belirlendi.

Bu delegasyonun sayısı ve listesi şuanda sandıklarda. Bunlar aday adaylarından bir kadın bir erkek seçmek suretiyle önce ilçe sonra büyükşehir sonra da belediye meclisi üyelikleri için 10 Kadın 10 Erkek seçme suretiyle seçimlerini gerçekleştirmiş olacaklar” dedi.

“DEM Parti’nin kitlesinin olduğu her yerde bu seçim yapılıyor”

HDP eski milletvekili Kemal Bülbül Açıklamasının devamında Aday seçimine ilişkin süreçle ilgili olarak, “DEM Parti’nin bu seçimi şuanda Mersin Akdeniz de Van’da da ve diğer kitlemizin olduğu her yerde gerçekleşiyor.Partimizin kitlesi politik bilinç ve katılım ile irade açısından böyle bir süreci gerçekleştirebilecek bilgi ve beceriye sahiptir.

İlk olması açısından kimi sorunlar yaşanıyor ancak bu hem Türkiye’de hem de dünyada örnek olabilecek bir ön seçimdir. Bu yöntem ile eskisi gibi ön seçimler öyle partiye gelip oturup konuşarak değil, halkla buluşarak delegeler ile buluşarak kendini ifade ederek bir seçim süreci yaşıyorlar.Ön seçimde %50’nin üzerine çıkan aday olmaz ise yarın seçim tekrar edilecektir. En çok oy alan adaylığa hak kazanacak. Halkımıza ve özellikle Annelere ve Kadınlara çok teşekkür ediyoruz. Hep birlikte kayyumları gönderip demokrasi bilincini yerel yönetimlere taşıyacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.