DEM Parti eş genel başkanları Demirtaş'ı ziyaret etti

DEM Parti eş genel başkanları Demirtaş'ı ziyaret etti
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Edirne Cezaevi'nde tutuklu Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti.

TİGRİS HABER - Edirne Cezaevinde Selahattin Demirtaş'ı ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, cezaevi çıkışında basın açıklaması yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Kobanê Davası'nda 42 yıl hapis cezası verilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Eş Genel Başkanlar Bakırhan ve Hatimoğulları, Edirne F Tipi Cezaevi’nde Demirtaş'ı ziyaret ettikten sonra cezaevi önünde açıklama yaptı.

Kürt sorununun barışçıl ve birleşik mücadeleyle çözülmesi konusunda ısrarcı olanlara ağır cezalar verildiğini belirten Tülay Hatimoğulları, “Burada aynı zamanda Kürt halkıyla dayanışan Türkiye’de sol, sosyalist devrimciler Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi konusunda ısrarcı birleşik demokratik mücadeleyi savunan devrimcilere ağır cezalar verildi. Biz her iki eş başkanımızı ziyaretimizde onların moralinin çok yüksek olduğunu gördüğümüzü bir kez daha belirtmek isterim” dedi.

“Aynı moral ve motivasyonla durmaktadır”

Demirtaş’ın moralli olduğunu ifade eden Hatimoğulları, şöyle konuştu: “Bugün sevgili Selahattin Demirtaş ile yaptığımız görüşmede her zamankinden daha bu süreci en geniş şekilde göğüsleyen vakur ve bilinçli duruşuyla ve bu davayı çok geniş bir biçimde analiz eden bir duruşla karşıladığını bütün Türkiye kamuoyunun bilmesini isteriz. Sevgili Selahattin Demirtaş dün olduğu gibi parti eş genel başkanlığını yürüttüğü dönemdeki gibi aynı yerde, aynı moral ve motivasyonla durmaktadır. Bu karar arkadaşlarımıza geçmiş dönem eş genel başkanlığımızı yapmış sevgili Figen’e ve Selahattin’e zerre geri adım attırmamış mücadelelerini daha da bilemiştir.

“Cezayı tanımıyoruz”

Ardından konuşan Tuncer Bakırhan ise “Tabii Kobanê derken direniş mücadele akla gelir. Kime karşı direniş ve mücadele? Ortadoğu’da gerici kadın düşmanı halklar ve inançlar düşmanı IŞİD’e karşı verilmiş örnek olmuş bir mücadeleden bahsediyoruz. IŞİD’e karşı verilen mücadelede Kürtler, Türkler, Araplar ve Türkiye halkları ortak mücadele ettiler, ortak bir zafer elde ettiler. Maalesef bu zafer Türkiye’de kutlanması gerekirken, bir yargılanma aracı haline getirildi. IŞİD’in yenilgisi belli ki birilerini üzdü. Ortadoğu’da halkların kadınların özgürlüğüne kavuşması birilerini rahatsız etti. Bir kumpas davasıyla o dönem Kobanê halkıyla dayanışan ve mücadelelerini benimseyen mücadelelerine destek verenler yargılandı. Cezalandırıldı. Öncelikle biz bu cezayı tanımıyoruz. Kürtler, emekçiler, kadınlar Türkiye’de halklar bu verilmiş cezayı tanımayacaklardır” ifadelerini kullandı. (MA)

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.