DEM Parti’den Meclis'e Narin Güran önergesi

DEM Parti’den Meclis'e Narin Güran önergesi
DEM Parti Grup Başkanvekilleri Sezai Temelli ve Gülistan Kılıç Koçyiğit Narin Güran'ın ölümünün araştırılması için Meclis Başkanlığına araştırma önergesi verdi. Önergede Güran'ın öldürülmesine giden süreçte pek çok sorunun hala yanıtsız kaldığı belirtildi

TİGRİS HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekilleri Sezai Temelli ve Gülistan Kılıç Koçyiğit, kaybolmasından 19 gün sonra cenazesi üzerine taşlar bırakılmış şekilde bir köylerinin yakınından geçen dere yatağında bulunan Narin Güran'ın ölümünün araştırılması için Meclis Başkanlığına araştırma önergesi verdi. Çocukların her gücen gün gün yoksulluk, işçileşme, eğitimden uzaklaşma, güvensiz yaşam, istismar ve ölüm gibi durumlar ile karşı karşıya bırakıldığını belirtilen önergede, çocukların özne olarak kabul görmediği kaydedilerek, Narin Güran'ın ölümüne dikkat çekildi.

Soruşturmada şüpheler ve çelişkiler

Güran'ın katledilmesine giden süreçte pek çok sorunun hala yanıtsız kaldığına dikkat çekilen önergede, "Medyada yayılan spekülasyonların çoğalması, kamuoyuna izah sorumluluğu bulunan yetkililerin süreç boyunca yapmış olduğu çelişkili açıklamalar, olay süresince şüpheli durumda olmasına rağmen soruşturmaya dahil edilmeyen kişiler, DNA örneğinin günler sonra alınması, bütün bir topluma konu olmasına rağmen gizlilik kararının getirilmesi, Narin'in bulunduğu derenin 3 kez aranmasına rağmen, arama sonucu bulunamaması gibi durumlar, mevcut soruları daha da derinleştirmektedir. Üst düzey ve kapsamlı aramaların yapıldığına dair verilen aktarımlar, bahsi geçen durumlar karşısında gerçekliğini yitirmekte, arama kurtarma çalışmalarının bilinçli bir şekilde manipüle edildiği izlenimini uyandırmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

'TÜİK neden verileri açıklamıyor?'

Kaybedilen çocuk ve genç kadınların sayılarının arttığı, Güran'ın başına gelenlerin son olmadığı vurgulanan önergede, Gülistan Doku 1710 gündür kayıp olduğu belirtilerek, kayıp ve katledilen, istismar edilen çocukların isimleri sıralanarak, "Bu örnekler, Türkiye'de kaybedilme, şiddet, istismar ve ölüm vakalarının can yakıcı olduğunu özetler niteliktedir. Durum böyle iken, TÜİK, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gibi yetkili kurumların 2016'dan bu yana veri paylaşmaması ve bu alanda etkin politikalar yürürlüğe koymaması kabul edilebilir değildir" denildi.

Komisyon talebi

Güran'ın cinayetinin bütün yönleriyle araştırılması için iddia edilen dostluk ilişkilerinden bağımsız olarak güvenilir ve etkin bir soruşturma yürütülmesinin sağlanması, Türkiye'de çocuklara yönelik şiddet, istismar ve ölüm ile ilgili önleyici, çocukların çocuk olma haklarından doğan ve özne olarak değerlendirildiği politikaların geliştirilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması talep edildi. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.