DEM Parti'den Moskova açıklaması

DEM Parti'den Moskova açıklaması
Moskova’da yaşanan saldırıyı kınayan DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, "IŞİD’e karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

TİGRİS HABER - Halkların eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğolları ve Tuncer Bakırhan, Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus City Hall konser salonuna yapılan saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Saldırının kınandığı açıklamada, “Rojava'daki Kürtlere karşı IŞİD'i kullanmak isteyen ya da alan sağlayan güçlerin de bu tür saldırılar karşısında sorumluluğu bulunduğunu bu vesileyle bir kez daha hatırlatıyoruz” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Rusya’da sivil halka dönük yapılan ve IŞİD’in üstlendiği saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve Rusya halklarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bu insanlık dışı saldırı karşısında herkesi dayanışmaya ve IŞİD’e karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz. Dünya halkları için huzur ve istikrar ancak halklar arası diyalog; IŞİD ve türevleri ile ortak mücadeleyle gelir. Rojava'daki Kürtlere karşı IŞİD'i kullanmak isteyen ya da alan sağlayan güçlerin de bu tür saldırılar karşısında sorumluluğu bulunduğunu bu vesileyle bir kez daha hatırlatıyoruz.”

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum