DEM Parti'den "oy kullan" çağrısı

DEM Parti'den "oy kullan" çağrısı
DEM Parti Diyarbakr İl Eşbaşkanları Abbas Şahin ve Pınar Sakık, kentte 14-15 Ocak'ta yapılacak halk oylaması için tüm delegelere "oy kullanma" çağrısı yaptı.

TİGRİS HABER- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), hafta sonunda 31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterilecek isimlerin belirleneceği halk oylamasına hazırlanıyor. Diyarbakır'da büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerindeki eşbaşkan aday adaylarının yarışacağı halk oylaması tarihi 14-15 Ocak. DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanları Abbas Şahin ve Pınar Sakık Tekin, tüm delegeleri oylamaya çağırdı.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, ilk tur halk oylamasının 14 Ocak Pazar günü yapılacağını belirten İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, yeterli çoğunluk olan 50+1 sağlanmadığı takdirde ikinci tur seçiminin Pazartesi günü yapılacağını kaydetti. İkinci tur seçiminin ilk ikiye yerleşen adaylar arasında olacağını ifade eden Şahin, "Halkımıza ve delegelerimiz bu ön seçimi sahiplenerek kayyım rejimine gereken cevabı versin" dedi.

İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin ise, "Ön seçimin ilk turunu 14 Ocak'ta sabah 09.00'da başlayıp 17.00 gibi seçimi bitirmeyi düşünüyoruz. Bütün delegelerimizi de bu duyarlılıkla ön seçime çağırıyoruz. Ön seçimde bu demokrasi şölenini gerçekleştirirken, demokrasi şöleninin hayat bulması için bütün delegeleri oy kullanmaya davet ediyoruz" çağrısı yaptı. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.