DEM Parti'ye "Cumhur kıskacı mı?"

DEM Parti'ye "Cumhur kıskacı mı?"
Yerel seçimlere doğru yol alınırken siyaset kulisleri de ısınmaya ve hareketlenmeye başladı. Özellikle Diyarbakır Büyükşehir Başkan adayları merak edilirken, muhtemel isimlerde kulislerde konuşulmaya başlandı.

Naci Sapan/Haber yorum

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da ilk sürpriz, HÜDAPAR’ın Büyükşehir adayı açıklaması oldu. Cumhur ittifakı ile birlikte hareket eden HÜDAPAR, daha önce yaptığı açıklamalarda, aday göstermeyeceği iller arasında Diyarbakır’ı da belirtmişti. Ancak, dün akşam saatlerinde Genel Merkezden yapılan açıklamada, Mersin milletvekili Faruk Dinç’in Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu bildirildi.

HÜDAPAR, Faruk Dinç’in adaylığı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Genel Başkan Yardımcımız ve Mersin Milletvekilimiz Sayın Faruk Dinç, Partimizin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenmiştir. Faruk Dinç, Diyarbakır sevdalısı ve halkımızın sorunlarına duyduğu hassasiyetle bilinen bir isimdir. Diyarbakır'ın ihtiyaçlarına duyarlı, katılımcı ve adil projeleriyle #BizimleMümkün diyecektir.”

*

Faruk Dinç’in aday gösterilmesi hem AK Parti hem de DEM Parti cephesinde sürpriz olarak değerlendirildi. HÜDAPAR’ın, oy potansiyeli olarak Diyarbakır Büyükşehir’i kazanma ihtimali olmadığı halde aday göstermesinin kodları merak konusu oldu!

Ak Parti cephesinde ise, Büyükşehir Belediye Başkanlığının kazanılması yönünde ciddi çalışmalar yapıldığı gözleniyor. Son kulislerde Mehdi Eker ve Galip Ensarioğlu’nun adaylıkları konuşuluyor.

Son dönelmede AK Parti ve HÜDAPAR cephesinde özellikle Şeyh Said konusunda sık yapılan açıklama ve sahiplenmeler, bunun yanı sıra Filistin meselesindeki İsrail’e yönelik açıklama ve gösterilerden dolayı muhafazakâr, dindar Kürt seçmenle bir yakınlaşma projesinin devreye sokulmak istendiği yönünde gözlemlerimiz var.

Bu atakların DEM Partinin izleyeceği seçim stratejisi karşısında ne kadar başarılı olacağını şimdiden kestirmek mümkün değil. Ancak, HÜDAPAR’ın Büyükşehir adayı çıkarması, AK Partinin ciddi aday arayışı, DEM parti’ye yönelik ‘Cumhur kıskacı’ olarak değerlendiriliyor.

HÜDAPAR’ın aday çıkarma kararı, “Büyükşehir adayı ile seçime kadar dindar Kürt seçmeni diri tutacak, daha sonra yarıştan çekilerek, seçmeni AK Parti’ye plase edecek” şeklinde yorumlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum