Demirtaş: Montaj diyerek bunu örtemezsin

Demirtaş: Montaj diyerek bunu örtemezsin
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın ses kayıtlarına ilişkin yaptığı "montaj" değerlendirmesini eleştirerek, "Komplo ve montaj diyerek bunu örtemezsin" dedi.

ANKARA - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu.

Demirtaş, Roboski'de "güvenlik yolu"na tepki gösteren halka yönelik sert müdahalelerin olduğuna işaret ederek, "Roboski'de yaşanan katliamın acısını herkes biliyor. Hukuk yönünden bunun üstü örtünürken, Roboskililer açısından dram katliam günü ile son bulmadı. Sonrasında yaşananlar yetmezmiş gibi orayı insansızlaştırmaya dönük baskıların AKP eliyle yürütüldüğüne tanıklık ediyoruz. Şu saatlerde halen Roboskili ailelere gaz fişeği ile müdahale ediliyor. Neden? İnsanlar orada yeni askeri yatırımlara karşı çıkıyorlar. Tek neden budur. Ankara'dan gelen siyasi emir ile Roboski'de orayı insansızlaştırma kararının uygulanmasının vahşi bir şekilde gerçekleştirildiğine tanık oluyoruz. Buradan Başbakan ve sorumluluğu olan yetkililere sesleniyorum; Roboski'de gırtlağınıza kadar kana bulandınız. Şimdi bunun hesabını vermek yerine halen Roboskili ailelere işkence ve zulüm yapmak sizin haddinize değildir" dedi.

“Dinlemelerden hükümetin bilgisi var”

Telefon dinlemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, dinlemelere ilişkin iktidar eli ile medyaya servis yapıldığını ve bunun 17 Aralık operasyonuna karşı iktidar hamlesi olduğunu anlamanın zor olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu dinlemeleri tabi biz biliyorduk. Halen de bu yapılıyor. Halen bizler parti genel merkezinde toplantı halindeyken aşağıda bir dinleme aracı oluyor. Bu halen sürüyor. Yani öyle paralel yapının hükümet dışında yaptığı bir faaliyetten söz etmiyoruz. 7 bin kişinin dinlenmesi hükümetin ve AKP'nin bilgisi dışında gelişmiş bir mevzu değildir. KCK ve Ergenekon operasyonları benzer ekipler tarafından AKP'nin siyasi desteği ile gerçekleşmiştir. Cemaate sempati duyan polisler, hakimler, savcılar Başbakan'ın yakınındaki ekibin bilgisi dahilinde dinleme yapıyor. Bunlar dosya halinde kurgu iddianame oluyordu. Bunlar önce Başbakan'a geliyor oradan operasyon için düğmeye basılınca dalga dalga operasyon yapılıyordu. Bu dinlemeler devlet faaliyeti olarak yapılıyordu.”

“Montaj diyerek bunu örtemezsiniz”

Başbakan Erdoğan ve oğlu arasında yapılan görüşmelerin ses kayıtlarına da değinen Demirtaş, "Onu dinleyenler her halde montaj ile ilgili iddiaları ciddiye almayacaktır. Montaj ile savuşturulmayacak kadar meselenin ciddi olduğu ortada. Bilal Erdoğan resmi olarak soruşturmaya dahil olmuş bir şüphelidir. Muhtemelen bu kayıtlar bir savcı talebine bağlı olarak yapılmıştır. Bu dosyaya girecek mi bilmiyoruz henüz. Neden? Çünkü soruşturma engellendi. Ses kaydında geçtiği gibi. Bu nedenle Bilal Erdoğan'ın dosyasında ne var ne yok bir gün ortaya çıkacak. Sesin Başbakan ve oğluna ait olduğunu öğrenmek 20 dakikalık bir iş. Meclis'in karşısında TÜBİTAK var. Başbakan ve oğlu ses kaydını verir 20 dakika sonra anlaşılır. Çok güveniyorsanız kendinize TÜBİTAK orada. Yok oraya güvenmiyorsanız dünyanın birçok yerinde bağımsız ses laboratuarları var oraya verirsiniz. Öyle çıkıp komplo ve montaj diyerek bunu örtemezsiniz. Montaj olduğu konusunda güveniyorsanız kendinize gidin ses örneklerini verin, soruşturma başlatılmasını isteyin. Halk şu anda neyin nasıl çevrildiğini iyi biliyor" diye konuştu.

Demirtaş, yapılması gerekenin şeffaflaşmak ve adil bir yargılamaya kendini bırakmak olduğunu kaydetti.

“Helal para ise bu telaş niye?”

Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın Başbakanlık sitesinden alınan malvarlığını sıralayarak, "Resmi malvarlıkları bunlardır. Şimdi bunu toplayıp, 10 ile de çarpsanız evdeki hesap buraya uymuyor. Hadi uymuyor paranın hepsini bankaya yatırmak zorunda değilsin. Hadi yasaya aykırı davranıp elindeki malları da yazmadın. Bu da bir yere kadar hoş görülür. Evde biriktirdin. Peki telaşla niye saklıyorsun. Helal para ise, alınteri ile kazanmışsan bu ne telaş. Bavullarla akşama kadar o çocuğu niye yoruyorsun. Çocuğa da yazık. Taşı taşı 30 milyon euro gene evde. Odaları dolduruyorlar bitmiyor. Paranın taşınmasa bile bir gün sürmüş. 1 gün boyunca para taşıyacağınıza 20 dakikada sesinizi ölçtürün ortaya çıksın" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.