Demirtaş: Önümüzdeki seçim, Türkiye tarihinin en muhteşem seçimi olacak

Demirtaş: Önümüzdeki seçim, Türkiye tarihinin en muhteşem seçimi olacak
HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'de etkili bir demokrasi mücadelesinin sadece AK Parti karşıtlığı üzerinden verilemeyeceğini belirterek "Muhalefet artık kendini yakın geleceğin iktidarı olarak görmeli ve bu ciddiyetle, çözüm önerilerini ortaklaştırarak halkla doğrudan buluşmalıdır" dedi.

TİGRİS HABER - Tüm partilerin şimdiden sahada seçim hazırlığına başlamaları gerektiğini kaydeden Demirtaş, "AKP ilk seçimde kaybedecektir. Önümüzdeki seçim, Türkiye siyasi tarihinin en önemli ve en muhteşem seçimi olacaktır" ifadelerini kullandı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Demirtaş, Türkiye’de etkili bir demokrasi mücadelesinin sadece AK Parti karşıtlığı üzerinden verilemeyeceğini belirterek “Muhalefet artık kendini yakın geleceğin iktidarı olarak görmeli ve bu ciddiyetle, çözüm önerilerini ortaklaştırarak halkla doğrudan buluşmalıdır” dedi. Tüm partilerin şimdiden sahada seçim hazırlığına başlamaları gerektiğini kaydeden Demirtaş, “Önümüzdeki seçim, Türkiye siyasi tarihinin en önemli ve en muhteşem seçimi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’ın mesajları şöyle:

1-Demokrasi için parlamento içinden ve dışından etkili bir mücadele yürütmek elbette şarttır. Bunu yaparken Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-muhafazakar ayrımı olmaksızın yan yana durmaktan, yan yana görünmekten imtina etmemeliyiz.

2- Türkiye hepimizindir. Hepimiz birlikte Türkiye’yiz. O halde, birlikte yönetebilme ve geleceği birlikte inşa edebilme erdemini ortaya koymak zorundayız.

3- Sırf AKP karşıtlığı üzerinden gelecek inşa edilemez. Artık AKP’yi değil, geleceği konuşmanın zamanıdır. AKP ilk seçimde kaybedecektir. Ancak bu sırada, demokrasi ilkeleri etrafında topluma güven veren güçlü bir alternatifini ortaya çıkarmak, muhalefetin tarihi sorumluluğudur.

4- Muhalefet artık kendini yakın geleceğin iktidarı olarak görmeli ve bu ciddiyetle, çözüm önerilerini ortaklaştırarak halkla doğrudan buluşmalıdır. Sadece partiler değil; medya, akademi, entelektüel camia ve sivil toplum kuruluşları halkla buluşma etkinlikleri düzenlemelidir.

5- HDP şimdi bunu yapıyor. Ancak bu yetmez. 81 il ve tüm ilçelerde forumlar, paneller, konferanslar, çalıştaylarla tüm muhalefet aynı etkinliklerde buluşabilmeli, Türkiye’nin geleceğini halkla konuşarak netleştirmeli ve halkın gücünü görünür kılmalıdır.

6- Ve tüm partiler şimdiden sahada seçim hazırlığına (seçim güvenliğini de sağlayacak şekilde) başlamalıdır. Önümüzdeki seçim, Türkiye siyasi tarihinin en önemli ve en muhteşem seçimi olacaktır. Bu seçimle, demokrasiyi yeniden ve gerçek anlamda inşa etme fırsatı doğacaktır.

7- Dolayısıyla hem umutlu olun hem dirençli; hem kaygılı olun hem de cesur. Az kaldı. İyiler kazanacak, hep birlikte kazanacağız.

Selahattin Demirtaş için dün yapılan tahliye başvurusu reddedilmişti. Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman kararı “Demirtaş hukuk dışı saiklerle tutuklu tutuluyor. Demirtaş hukuku bir karar üzerine değil, siyasi karar üzerine tutuklu. Bu karar da yine ayni saikin tezahürü” diye yorumlamıştı. Demirtaş, Kasım 2016’dan bu yana cezaevinde tutuluyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.