Demirtaş’ın ilk romanı Leylan çıktı

Demirtaş’ın ilk romanı Leylan çıktı
Edirne’de tutuklu olan HDP’nin önceki dönem Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Seher” ve “Devran” adlı öykü çalışmalarının ardından bu kez “Leylan” adlı ilk romanıyla okuyucuyla buluşuyor.

Edirne F Tipi Kaplı Cezaevi’nde tutuklu Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Seher” ve “Devran” adlı öykü kitaplarının ardından “Leylan” adlı ilk romanı 22 Ocak’ta raflardaki yerini alıyor.  Demirtaş, 300 sayfa olan kitabı eşi Başak Demirtaş ve çocukları Delal ve Dılda Demirtaş’a ithaf etti.

 İlk romanı

 Demirtaş’ın ilk öykü kitabı olan “Seher” kısa sürede çok satanlar listesine girdi ve 14 dile çevrildi. Demirtaş bu kitabıyla Fransa’nın saygın Medicis Edebiyat Ödülleri’ne aday gösterildi. Eserin İngilizce tercümesi Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN International) tarafından 2018 yılında çeviri ödülünü aldı. Ayrıca Fransa’da Montluc Direniş ve Özgürlük Ödülü’ne layık görüldü. Demirtaş’ın ikinci öykü kitabı olan “Devran” ise bir çok kez tiyatro oyununa uyarlanırken, kısa sürede çok satanlar listesine girdi. Cezaevinde yazdığı son kitabı “Leylan” Demirtaş’ın ilk roman kitabı olma özelliği taşıyor. (Kaynak: MA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.