Deprem konutları için "gelecek hafta" dedi

Deprem konutları için "gelecek hafta" dedi
İstanbul'da düzenlenen Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaatı tamamlanan deprem konutlarının haftaya teslim edileceğini açıkladı.

TİGRİS HABER - İstanbul'da düzenlenen Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "6 Şubat depremlerinin ardından adeta orta büyüklükteki ülkeyi yeni baştan inşa etmekle karşı karşıya kaldık." dedi.

"Afet bölgesinde 200 bin konutun inşasına bilfiil başladık" diyen Erdoğan, 210 bin konut için de yerinde dönüşüm başvurusu aldık" dedi.

Erdoğan, "Yerinden dönüşüm projeleri ruhsattan oturama kadar tüm aşamalarıyla bakanlığımızın sıkı denetimi altında yürütülecektir. Rezerv alanlarda yeni temel atmayı sürdürüyoruz. Önümüzdeki aylarda inşası tamamlanan konutları hak sahibine teslim ederek şehirlerimizin yeniden inşası yolunda yeni bir safhaya geçeceğiz." dedi.

Erdoğan, ayrıca deprem bölgesindeki vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını belirterek, "Konut inşaatları bitene kadar depremzedelerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak mekanizmayı oluşturduk. Yaklaşık 186 bin konteynerden oluşan 345 konteyner kent kurduk. Artık çadır yok. Çadırları tamamen kaldırdık ve konteynere dönüştük. Rekor sıcakların yaşandığı 1 yıl geçirdiğimiz için 160 bin konteynere klimaları taktık. 580 bin vatandaşımız buralarda barınıyor. Kira yardımından 327 bin hanedeki 1 milyon 310 bin vatandaşımız yararlandı. 6 milyar 276 milyon lira kira yardımı ödemesi gerçekleştirdik. Destek, taşınma, vefat, enkaz, yıkım ve diğer başlıklar altında depremzedelerimize 82 milyar lira mali yardımda bulunduk. Bu yardımların yaklaşık yarısını bağışlardan diğer yarısını bütçeden karşıladık." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.