Depremdeki can kaybı 47 bin 975 kişiye yükseldi

Depremdeki can kaybı 47 bin 975 kişiye yükseldi
AFAD Başkanı Yunus Sezer, yaptığı açıklamada Maraş merkezli depremlerde 47 bin 975 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

TİGRİS HABER - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerdeki can kaybının 47 bin 975 kişiye yükseldiğini açıkladı.

Depremde 47 BİN 975 kişi hayatını kaybetti

AFAD Başkanı Yunus Sezer, deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Sezer, şunları söyledi: Depremin 34’üncü gününde bölgede yoğun bir şekilde arama kurtarma çalışmalarından sonra iyileştirme çalışmalarında da yoğun bir çalışma devam etmektedir ve enkaz kaldırma çalışmaları şu anda bütün illerimizde ve ilçelerimizde sayın bakanların koordinasyonunda çalışmalar devam ediyor.

Maalesef depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın, yabancı uyruklu Suriyeli kardeşlerimizin yoğunlukta olduğu, insanlarımızın sayısında da artışlar var; 47 bin 975 şu an itibarıyla ölüm var. Bunların 6 bin 278’i başta Suriyeli kardeşlerimiz olmak üzere yabancı uyruklu afetzedelerden oluşmaktadır. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.