Depremden zarar gören yollar onarılıyor

Depremden zarar gören yollar onarılıyor
yHatay'ın Antakya ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yer yer 4 metrelik kırılmaların oluştuğu yol, aralıksız devam eden çalışmalarla Haziran ayında tamamlanması hedefleniyor.

TİGRİS HABER - Hatay'ın Antakya ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından meydana gelen hasarın en çok hissedildiği bölgelerden biri olan Demirköprü Mahallesi mevkiinde, 4 metreye varan kırılmaların meydana geldiği yol, asrın felaketinin 3. gününde başlayan yoğun çabalar sonucunda yeniden inşa ediliyor.

Depremde ortadan ayrılan yol onarılıyor

Deprem sonrasında Antakya ve Reyhanlı ilçelerini birbirine bağlayan karayolunun Demirköprü Mahallesi mevkiinde oluşan 4 metreyi bulan kırılmalar, başta Karayolları Genel Müdürlüğü olmak üzere koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalarla onarılıyor.

Depremin 3. gününden itibaren aralıksız devam eden çalışmalar kapsamında, ilk köprünün temeli atıldı ve inşası devam ediyor.

Aynı zamanda, ikinci köprünün enkazı kaldırılacak ve yerine yeni bir köprü inşa edilecek. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla sürdürülen bu çalışmaların Haziran ayı itibariyle tamamlanması bekleniyor.

Depremde ortadan ayrılan yol onarılıyor

Demirköprü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şahan, ekiplerin depremin 3. gününden itibaren aralıksız çalıştığını vurgulayarak, "Çalışmalar gece gündüz devam etmektedir. 1. köprünün temelini attılar, 2. köprünün enkazını kaldırmaya başladılar. Trafiği de yol açıp yan taraftan vermeye başladılar. Bize verilen tahmini süre Haziran ayında bitecek, umudumuz da bir an önce bitmesinden yana. Çalışmalar çok güzel; rabbim devletimden razı olsun. Devletimize zeval gelmesin, depremin 3. Gününden bu güne kadar durmadan çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Depremde ortadan ayrılan yol onarılıyor

Yolun depremin etkisiyle paramparça olduğuna dikkat çeken Hüseyin Sertel ise, "Bu yol paramparça olmuştu. Köprüye kadar komple çökmüştü. O gece kısmi bir kıyamet yaşamıştık. Rabbime şükür, yavaş yavaş toparlanıyoruz. Yolda yapılıyor, şükürler olsun" ifadelerini kullandı.

Hataylılar, yaşanan felaketin ardından devletin hızlı ve etkili müdahalesine minnettarlıkla karşılık verirken, Haziran ayındaki tamamlanma tarihiyle birlikte normal yaşantılarına dönmeyi umut ediyor.

Depremde ortadan ayrılan yol onarılıyor

(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.