Depremzedeler için yardım ödemeleri başladı

Depremzedeler için yardım ödemeleri başladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından, konutları hasar gören depremzedeler için duyurduğu 10 bin TL yardım ödemeleri başladı.

TİGRİS HABER - Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler tüm Türkiye'yi yasa boğdu. 10 ilimizi etkileyen büyük depremde pek çok bina yıkıldı veya hasar gördü. Yaraların sarılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzede ailelere 10 TL deprem yardımı yapılacağını açıklamıştı. AFAD 10 bin TL deprem yardımı ödemelerinin başladığını bildirdi.

Ödemeler yapılmaya başlandı

AFAD sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verildi:

“Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından konutları hasar gören vatandaşlarımıza yönelik 10.000 TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlanmıştır.”

Bankaların önünde uzun kuyruklar oluştu

Konutları zarar görenlere destek ödemeleri dün itibariyle Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kilis'te başladı. Ödemeler AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgâh verisi dikkate alınarak gerçekleştiriliyor. Depremden dolayı can ve mal kaybının yaşandığı Diyarbakır’da yaşayan vatandaşlar, 10 bin TL deprem yardımı ödemelerinin almak için sabahın erken saatlerinden itibaren Ziraat Bankasının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum