Depremzedeler: Yetkililer bizi bir film olarak izliyor

Depremzedeler: Yetkililer bizi bir film olarak izliyor
Depremzedelerin sürdürdüğü dönüşümlü açlık grevi eylemi 134'üncü gününe girerdi. Soruna kalıcı bir çözüm bulunmasını isteyen depremzedeler, "Bulutların üzerinde bulunan yetkililer, bizi bir film olarak izliyor ve bizde onların gözünde oyuncaklarıyız" dedi

VAN - Van'da yaşanan depremlerin üzerinden 2 yılı aşkın bir süre geçmesine karşın konteyner kentlere yerleştirilen depremzedelerin sorunlarına kalıcı bir çözüm getirilmedi. Zorlu kış şartlarına karşı direnen depremzedeler gidecek bir yerleri olmadıkları için mecburen kaldıkları konteynerlerden de Van Valiliği tarafından çeşitli uygulamalar ile çıkarılmaya çalışılıyor. Anadolu Konteyner Kent'te kalan 50'yi aşkın depremzede aile sorunlarına kalıcı bir çözüm bulununcaya kadar başlatmış oldukları dönüşümlü açlık grevi eylemini ise, 134'üncü gününde. Uzun süre karanlıkta bırakılan ve 22 gün önce elektrikleri bırakılan depremzedeler, her an elektrikler kesilebilir kaygısıyla yaşıyor. Van Valiliği'nin belirlediği "elektrikler kesilecek" süresi dolarken, depremzedeler elektriklerinin kesilmemesi için konteyner kent girişini demir parmaklıkla kaparak geceleri dahi nöbet tutmaya tutuyor. 

'TEDAŞ ekipleri depremzedeler tarafından engellendi'

Konteyner kente kalan depremzedelerden 3 çocuk babası Tuncay Koç (41), her gün TEDAŞ yetkililerinin kendilerini arayarak polis beraberinde konteyner kente geleceklerini, vali tarafından elektriklerin kesilmesi emrini aldıklarını ve elektrikleri keseceklerini belirttiklerini dile getirdi. Elektriklerinin kesilmemesi için geceleri nöbet tuttuklarını aktaran Koç, "Gece saat 02.00'da biz konteyner kente gelen TEDAŞ işçilerini kovaladık. Gelip burada üzerimize elektrikleri kesecekler. Barınacağımız tek yer var, oda bu konteynerlerdir. Biz nereye gidelim. Gidecek yerimiz yok. Biz çok bu konteynerlerin heveslisi değiliz zaten. Devlet büyükleri ayakkabı kutularını parayla doldurmaya meşgulken, bu insanların içerisinde kaldıkları durumu hiç görmüyorlar mı? Bakanların 30 yaşlarındaki çocukları, şimdiden zenginlerin başını çekerken biz burada sefalete maruz bırakılıyor. Bunların hesabını sormuyorlar ama fakir fukaranın barınması için verdiği yuvanın hesabını sorabiliyorlar" diye konuştu.

'Film olduk devlet izliyor'

Konteyner kentte yaşanan zorluklardan en çok etkilenenlerin başında gelen kadınlar ise, elektriğin kesilmesi konusunda kaygılı. 2 çocuk annesi Lalihan Çiçek, bir çocuğunu ihtiyaçlarını ve bakımını yapamadığından dolayı ağabeyinin evine göndermek zorunda kaldığını belirterek, devletzede ve artık devletin oyuncakları haline geldiklerini dile getirdi. "Film olduk, devlet izliyor" diyen Çiçek, yaşamaya mahkum edildikleri zorlukları anlatmaya zorlanırken, "Üst düzeydeki yetkiler 4 ayın sonunda 15 günlüğüne elektrikleri bıraktılar. " diye belirtti. 

depremzedeler-(2).jpg

depremzedeler-(4).jpg

depremzedeler-(7).jpg

depremzedeler-(12).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.