VİDEO - Derinleşen kadın yoksulluğu: Bilmediğim bir işe mecbur kaldım!

VİDEO - Derinleşen kadın yoksulluğu: Bilmediğim bir işe mecbur kaldım!
Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde 9 yıldır bakkal işleten 51 yaşındaki Fatma Arpan, artan hayat pahalılığına karşı mücadele eden kadınlardan sadece biri. Arpan, “Hayat şartlarının zorlukları bazen sizi bilmediğiniz bir işi yapmaya mecbur bırakıyor” diyor

Mahsum Kara

Fatma Arpan, 51 yaşında 9 yıldır Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde 10 metrekarelik bir bakkal dükkânı işletiyor. Ekonomik zorlukların üstesinden gelmeye çalışan Fatma Arpan, bir yandan 5 çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor, diğer yandan hem işlettiği bakkalın hem de ev giderlerini karşılamak için emek veriyor.

Hayat şartları bilmediğim bir işe mecbur bıraktı beni

Fatma Arpan, eşi İlik Kanserine yakalandıktan sonra tek başına evin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kaldığını söyledi. İşlettiği bakkala "Gözümün nuru" diyerek sahip çıkan Arpan, "Ben 9 yıldır bu işi yapıyorum. İlk başlarda ister istemez korkmuştum, bildiğim bir iş değildi. Ama hayat şartlarının zorlukları bazen sizi bilmediğiniz bir işi yapmaya mecbur bırakıyor. Az da olsa buradan kazandığım parayla evimin geçimini sağlıyorum" diye konuştu.

Hayat pahalılığı artık nefes aldırmaz hale getirdi

Ekonomik koşulların her geçen gün zorlaştığını belirten Arpan, " Düzgün bir gelirimiz yok. Artan hayat pahalılığı artık nefes aldırmaz hale getirdi. Gerçekten bazen eve ekmek bile götüremediğim zamanlar oluyor. Elimden geldiğince tek başıma mücadele etmeye çalışıyorum ama çok zorlanıyorum. Eşimle birlikte farklı işlerde çalışıyorduk, 4 tane çocuğumuzu evlendirdik. Eşim kansere yakalandıktan sonra bu yükü tek başıma taşımak zorunda kaldım. Son bir kaç yıldır herkes için yaşam şartları çok zorlaştı ama kadınlar için daha zor bir hale geldi" diye kaydetti.

Kendimi bildim bileli mücadele ediyorum

Bakkal dükkanına dört elle sarıldığını ifade eden Arpan, "51 yaşındayım kendimi bildim bileli mücadele ediyorum, çalışıyorum. İnsan ne iş yaparsa yapsın güzel yapmalı. Özelikle kadınlar kendi ayakları üzerinde durup kimseye muhtaç olmadığını göstermeli. Ben hem çocuk baktım hem çalıştım. Kimseye muhtaç kalmadım" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.