DEVA partili Sinanoğlu, Bahçeli’ye tepki gösterdi

DEVA partili Sinanoğlu, Bahçeli’ye tepki gösterdi
DEVA Partisi Diyarbakır İl Yönetim Kurulu üyesi, Yazar ve şair Devran Sinanoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin, “Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir takımdan da bahsedilemeyecektir” sözlerine tepki gösterdi.

TİGRİS HABER - Sinanoğlu, Devlet Bahçeli’n in açıklamalarına yönelik tepkisini şöyle dile getirdi;

“Diyarbakır tarihte farklı isimlerle anılmıştır. Doğu Roma İmparatorluğu döneminde, İstanbul ile birlikte Diyarbakır'a da Konstantiniye ismini, imparator Konstantiniye vermiştir. Bazı kaynaklara göre bu isim İstanbul'dan önce Diyarbakır'a verilmiştir. Politik nedenlerden dolayı bu konudan pek bahsedilmez.

Diyarbakır'ın fethinden sonra Diyarbakır farklı isimlerle anılmıştır. Amed, Kara Amed, Amida, Diyar-ı Bekir, Diyarbekir, Diyarbakır... Bu isimlerden bazılarıdır. Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Diyarbakır'dan Kara Amed diye bahseder. Sayın Bahçeli Seyahatnameyi okursa Amed diye bir yer var mı, yok mu? Görmüş olur. Birçok Osmanlı kaynaklarında ve seyyahların eserlerinde de Amed diye geçer. Sayın Bahçeli politik nedenlerden ve politik kimliğinden dolayı tarihi ret edebilir fakat bu ret gerçekleri değiştirmez.

TBMM’deki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı, Amedspor’a yapılan ırkçı saldırıları onaylayarak, Bursaspor taraftarlarını tebrik etmesi bizleri derinden üzmüştür. Siyasilerin misyonu toplumu barıştırmak olmalıdır, kutuplaştırmak olmamalıdır. Hepimiz aynı bayrağa uğruna bedel ödemiş halklarız. Bir Kürt atasözü der ki; ‘bir Diyarbakırlıyı güldürmek istiyorsan, onu ölümle tehdit et.’ Onların tehdidi bizi ancak güldürür.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.