Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı: Sağlık Bakanlığı verileri gerçeği yansıtmıyor

Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı: Sağlık Bakanlığı verileri gerçeği yansıtmıyor
Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanı Av. Cihan Ülsen, Diyarbakır’da artan koronavirüs vakalarına ve Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan verilere ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Haber: Norşin Öncel

GRİS HABER - Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanı Av. Cihan Ülsen yazılı bir basın açıklaması yaparak, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Ülsen: “Sağlık Bakanlığı’nın günlük olarak yayınladığı verilerin kamuoyunda inandırıcılığı kalmamıştır. Sadece ilimizde günlük tespit edilen yeni vaka sayısı 250-300 civarında olup sadece Güneydoğu’da 1000’e yakın günlük vaka olduğu bilinmektedir. Aynı şekilde sadece ilimizde günlük vefat eden hasta sayısı 2-3’den aşağı düşmediği, bunun da gerçekleri yansıtmadığı bilinmektedir. Ülke genelini baz aldığımızda SağlıkBakanlığı’nın yayınladığı rakamların gerçeklerden uzak olduğu kanaati oluşmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın, İl Valiliği’nin ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün ilimizle ilgili gerçek verilerin lokasyonları ile beraber komuoyu ile paylaşması gerekmektedir. Pandemi Hastanesi olarak belirlenen hastanelerde servis ve yoğun bakımlarda yer olmadığı, hastaların yatış için acillerde uzun sure beklediği sosyal medya ve basında yeralmıştır” ifadelerini kullandı.

“Gerçek verilerin kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz”

Ülsen, gerçek verilerin kamuoyu ile paylaşılmasını ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi gerektiğini söyleyerek: “Bu durumun yetkililer tarafından ivedi olarak değerlendirilmesini, durumun daha da kötüleşmesi halinde ne gibi tedbirlerin alınacağını ve bu salgının tıbbi ve sosyal olarak nasıl yönetileceği hakkında kamuoyuna, il yöneticileriyle bilgi verilmelidir.

Hükümetten ve yerel temsilcilerinden ilimiz, bölgemiz ve ülkemizdeki pandemi verilerinin, gerçek verilere bağlı kalarak bütün detayları ile kamuoyuyla paylaşılmasını ivedilikle bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.