DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Diyarbakır’da konuştu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Diyarbakır’da konuştu
Diyarbakır’da katıldığı taziye sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “6'lı masa beni aday olarak gösterip desteklerse, hem seçilebilirim hem de en iyi şekilde yaparım” dedi.

TİGRİS HABER - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti kurucularından Genel Başkan Başdanışmanı Ali İhsan Merdanoğlu'nun vefat eden eşi Nebahat Merdanoğlu’nun Bismil ilçesinin kırsal Merdan Mahallesi’ndeki taziyesine katılmak için Diyarbakır’a geldi. Babacan'a genel başkan yardımcıları ve partililer eşlik etti. Ziyaret sonrası, gazetecilerin sorularını cevaplayan Babacan, 6'lı masanın kendisini aday olarak desteklemesi halinde seçimleri kazanabileceklerini söyledi.

Yeni bir anayasaya ihtiyaç var

Ülkenin yeni yüzyılında yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Babacan, “ Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes eşit vatandaştır. Hiç kimsenin bir biriyle üstünlüğü yoktur. Devlet her vatandaşına aynı yakınlıkta olmak zorundadır. Bizim anlayışımız budur. Türkiye 2013 ve 2015 yılarında güzel bir süreç yakalamıştı. Çok güzel bir özgüven ile çalışıldı. Ama daha sonra bu özgüven kayboldu ve kutuplaştırma siyaseti başladı. Hükümetin içine düştüğü yanlışta maalesef bu durumdur. Biz buna karşıyız hep beraber Türkiye’yiz diyoruz” dedi.

Türkiye seçimlere hazır

Erken seçime dair konuşan Babacan, “Artık seçimin vakti geldi. Bundan sonra yapılacak seçime erken seçim diye adlandırmak doğru değil zaten 5 yıl oldu gelmiş son 3-4 ayına. Biz hazırız, ama daha önemlisi Türkiye hazır, ne kadar erken olursa o kadar iyi. Çünkü sorunlara çözüm bulabilmek, ülkenin içinde bulunduğu derin adalet özgürlük ve refah sorununun aşılabilmesi için iktidar değişikliği şart, bu da seçimle olacak, meşru demokratik siyasetle sorunlarımızı çözeceğiz. Seçimde ülkemiz bu sıkıntılarda hızlı bir şekilde kurtulacağı dönemi yakalar. Arzu ettiğimiz, görmek istediğimiz özgür ve zengin Türkiye’ye doğru hep beraber ulaşırız” dedi.

6'lı masa beni desteklerse seçilirim

6’lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusuna ilişkin Babacan, şunları söyledi; "Bugün itibarıyla her türlü seçeneğe açığız. Partimiz içerisindeki istişare sürecimizi devam ettiriyoruz. Bu tamamlandıktan sonra da masaya partimizin görüşüyle beraber gidip orada mutabakat için çalışmaya başlayacağız, ama tabii ki 6'lı masa beni aday olarak desteklerse, hem seçilebilirim hem de en iyi şekilde yaparım, ama bu 6'lı masanın mutabakatıyla yapılacak olan bir şey. Biz halen parti içerisindeki istişarelerimizi tamamlamadık. Başka partilerin başka önerileri de olabilir. Her parti farklı isimlerle gelebilir. Bunları konuşarak çözebiliriz. 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı Türkiye Cumhuriyeti'nin 13’üncü cumhurbaşkanı olacaktır. Aday henüz belirlenmediği için bu konu halen heyecan konusu. Adayımız belirlensin, 6 parti sımsıkı ortak adayının arkasında durduktan sonra Türkiye'de ortam birden değişecektir. Seçime doğru daha bir güven ve huzur içerisinde net bir tabloyla seçime doğru hep beraber yürürüz inşallah.”

Parti olarak Kürt sorununa önem veriyoruz

Partinin kuruluşundan bu yana Türkiye’deki pek çok soruna işaret ettikleri gibi Kürt sorununa da değindiklerini ifade eden Babacan, “Kürt sorununu parti programımızda önem verdiğimiz bir başlık olarak ele almıştık. Pazartesi açıklamış olduğumuz temel haklardan, eylemleriyle beraber 354 adım 18 başlıkla 354 tane eylem açıklamış olduk. Biliyorsunuz partimizin programı özgürlüklerle başlıyor, adalet ve hukukla devam ediyor. Ülkemizde çözülemeyecek hiçbir sorunun olmadığını inanıyoruz. Yeter ki iyi niyetle ve samimiyetle sorunların çözümü için hep beraber yol alalım. Yeter ki 85 milyon vatandaşlarımızın hepsine aynı samimiyetle kucaklayalım” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.