DEVA’dan tarımda eylem planı

DEVA’dan tarımda eylem planı
Demokrasi ve Atılım Partisi’nin başlatmış olduğu “Tarımda Eylem Planı” çerçevesinde Diyarbakır İl Başkanlığı’na bağlı olarak Yenişehir ve Sur İlçe Teşkilatları Mardin Yolu üzerindeki Buğday pazarı esnafını ziyaret etti.

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Merkezi, “Tarımda Kendi Kendine Yeten Bir Ülkenin DEVA’sı Hazır” başlığıyla bir eylem planı açıkladı.

Demokrasi Ve Atılım Partisi Genel Merkezi Tarafından “Tarımda Kendi Kendine Yeten Bir Ülkenin DEVA’sı Hazır” sloganı ile Genel Başkan Ali BABACAN tarafından Adana’da startı verilen tarım acil eylem planı çerçevesinde Diyarbakır İl Başkanlığı Koordinesinde, Yenişehir ve Sur İlçe Teşkilatları bugün Mardin Yolu Üzerinde bulunan Buğday pazarında bulunan esnaf ve üreticiyi ziyaret etti.

 DEVA Partisi Tarafından hazırlanan tarımda acil eylem planı çiftçinin yüzünü güldüreceğe benziyor. Buğday Pazarına gerçekleştirilen ziyarette DEVA Partisi Diyarbakır İl yönetiminin yanı sıra Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz, Sur İlçe Başkanı Sadrettin Tosunlu ve yöneticiler katıldı.

Çiftçi: ‘Afet bölgesi’ ilan edilsin

Buğday pazarında bulunan çiftçiler bu sene yaşanan kuraklık nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini, bölgede buğday, arpa ve mercimekte rekolte düşüklüğü yaşandığını bunun için hükümetin, kuraklık yaşanan yerlerin "afet bölgesi" ilan edilip, üreticinin desteklenmesi talebinde bulundular. Yaşanan kuraklık ve desteklenmenin yetersiz olduğundan şikayet eden çiftçiler İlçe Başkanlarımız Eczacı Erdal Akildiz ve Sadrettin Tosunlu’ya yaşadıkları sıkıntılarını şöyle dille getirdiler: “12 ayda bir mahsul alıyoruz. Onu da alamadığımız için bankalarla ne yapacağız nasıl ödeme yapacağız bilemiyoruz. Güneydoğu’nun en verimli topraklarından bir bölgede yaşıyoruz. Samana, ateş versen yakılır durumdadır şu an. Diyarbakır ve bölgemizin, afet bölgesi olarak ilan edilmesini istiyoruz. Üreticilerimizin talebi, dönüm başı dekara 350-400 lira gibi bir destek… Çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri ’ne olan borçlarının faizsiz bir şekilde hasat zamanına denk gelecek şekilde yapılandırılmasını istiyoruz. Yoksa biz bittik. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve ilgili Tarım Bakanı’nın bir an önce bölgemizin afet bölgesi ilan edilmesi’’ gerektiğini ifade ettiler.

Akildiz: Ziraat Bankası tekrar çiftçinin bankası olacak

Demokrasi Ve Atılım Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz; DEVA partisi olarak ilk yapacağımız çalışmalarından biri olan ‘’ ‘’Tarımda Kendi Kendine Yeten Bir Ülke’’ sloganı ile başlatmış olduğumuz acil eylem planı çerçevesinde şunları söyledi: ‘’ Ziraat Bankası tekrardan çiftçinin bankası olacak. Çiftçilerimizin kullandığı Mazot ÖTV’sini geri iade edeceğiz. Borçlarını 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz. Elektrik çiftçiye daha ucuza verilecek. Sadece aracıların değil çiftçilerinde kazanacağı bir sistem getireceğiz. ‘’ dedi. Çiftçilerimizin bu acil eylem planın hayata geçirilmesiyle birlikte yüzlerinin güleceğini ifade eden Akildiz şöyle devam etti: Tarımda ithalat yerine içeride üretimi destekleyeceğiz. Üretici ve Sanayici İş Birliğini etkin hale getireceğiz. İhtiyaç Fazlası ürünlerde ihracatı destekleyecek, keyfi ihracat yasaklarına son vereceğiz. Üretici ürününü değerinde satacak emeğinin karşılığını alacak. Tarım sigortası kapsamını genişleterek, çiftçilerimizi risklere karşı daha iyi koruyacağız’’ şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.