Devlete ait araziyi ektiler, jandarma söktü

Devlete ait araziyi ektiler, jandarma söktü
Ergani ilçesinde bir okula ait araziyi sürerek tohum eken çiftçiler, Ecrimisil (işgaliye) bedelini Milli emlak’e ödemedi. Bunun üzerine ekili alanın bir kısmı jandarma tarafından sürülerek kaldırıldı.

TİGRİS HABER - Ergani Fen lisesine ait 600 dönüm arazisine nohut, mercimek, buğday eken 14 çiftçi, arazinin 50-60 dönümlük kısmındaki ekinlerin jandarma tarafından kaldırıldığını söylediler. 5 yıldır aynı araziye ekin ektiklerini belirten çiftçiler. “Çevre köylüleri ve çiftçileri olarak köylerimizin hudutları içerisinde var olan kamuya ait mevcutta kullanılmayan ya da atıl durumda olan tarım arazilerini özellikle hane ve devlet ekonomisini katkıda bulunmak amacıyla, arazi vasfını bozmadan tarımsal amaçlı ektik. Bu arazileri ekerken Sayın Cumhurbaşkanımızın pandemi döneminde söylediği, ‘Ülkemiz sınırları içerisinde bir avuç toprak boş kalmayacaktır. Benim çiftçim ekip üretecektir’ söylemini emir ve talimat olarak kabul ettik. Bizlerde araziyi tarımsal amaçlı olarak ektik.” Dedi.  

Hasada kadar müsaade istediler

Kamunun zarara uğramaması için yetkili makamlara başvuru yaptıklarını, ancak şimdiye kadar herhangi bir geri dönüşüm olmadığını ifade eden köylüler şu talepte bulundu;

“Bu kadar emek ve masrafa rağmen Valilik kararıyla 600 dönüm olan arazinin 50-60 dönüm kısmında tohumumuz kaldırıldı. Biz Devletimizden ürünümüzü hasat edeceğimiz güne kadar müsaade istiyoruz. Sonuçta bu tohumun kaldırılması milli kayıptır. Ürünümüzü hasat ettikten sonra mevcut araziyi devlete bırakacağız. Yöremizde kan davası bile olsa yerdeki ekili ürüne dokunulmaz. Ürünün hasat edilmesine müsaade edilir. Bu konuda yetkili makamlardan yardım istiyoruz.” (Haber: Ali Çekdar Korkma)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.