Dezenfekte nasıl yapılmalı?

Dezenfekte nasıl yapılmalı?
Diyar temizlik ve dezenfektan firmasının müdürü Aylin Turşat coronavirüs salgını önlemek için tüm yaşam alanlarının dezenfekte edilmesi gerektiğini söyledi.

Diyar temizlik ve dezenfektan firmasının müdürü Aylin Turşat,  coronavirüs sürecinde tüm yaşam alanlarının dezenfekte edilmesi gerektiğini söyleyerek “koronavirüs çok hızlı bulaşıyor. Cansız yüzeylerde çok uzun süre yaşayabiliyor. Dolasıyıla önce onu ortamlarda temizlemek lazım. Daha sonra kişisel korunma yöntemleriyle kendimizi diğer yayılma olaylarında kendimizi korumamız lazım” dedi.

ayyyyyyy.png

“Dezenfekte işini yapabilmek için Sağlık Bakanlığında biyosidal ürün ruhsatı olan yine TS’nin 12671 standardına göre üretilmiş olan yüzey dezenfektanlarını kullanmak gerekir.” diyen Turşat, kullanılan ürünlerin insan sağlığı üzerine hiçbir olumsuz etkisi olmayacağını belirtti.

Dezenfekte etiğiniz ortamı fazla kullanıyorsanız 4 hafta da bir dezenfekte edilmesi gerektiğini vurgulayan Turşat, “Klinik olarak kem ya klor dioksitin 8 hafta süresi var. Ama o ortam çok fazla kullanılıyorsa 4 hafta ve 2 haftaya kadar kısalabiliyor. İlacı uyguluyoruz. Uyguladıktan sonra ilaç yüzeyde kuruması lazım. Kuruduktan sonra hiçbir şekilde kurulama, durulama, silme yapmadan ilgili yüzeyi kullanabiliyorsunuz” 

Kulanılan ürünün herhangi bir sağlık sorununa yol açmadığını ifade eden Turşat, “Piyasada şu mevcut koronavüris sürecinde çok fazla dezenfekte eden şirket çıktı. Temizlik firması adı altında dezenfekte yaptıklarını söylüyorlar. Maalesef piyasada bu işi yapan firmaların yüzde 90’nı ruhsatsız ürün kullanıyor. Çamaşır suyu ve türevlerini kullanıyor. Çamaşır suyu ve türevleri yüzey dezenfekte olarak kullanılamaz.  Profesyonel anlamda yüzey dezenfektasyonu yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığında biyosidal ürün ruhsatı olan ürünlerin kullanılması gerekir. Yine uygulamayı yapan kişilerin de Halk Sağlığı Müdürlükleri tarafında verilen biyosidal uygulayıcı sertifikasına sahip olup uzman personellerden oluşması lazım. Aksi halde yapılan ortam dezenfektasyonu olmaz. Kaş yaparken göz çıkarmış oluruz. Ortamı dezenfekte edecekken başka sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabiliriz”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.