Dicle Sempozyumu yapıldı

Dicle Sempozyumu yapıldı
Bu yıl Diyarbakır’da altıncısı düzenlenen uluslararası Türk Prostodonti ve İmplantoloji Derneği (TPİD), Dicle Üniversitesi (DÜ) ve Diş Hekimliği Fakültesi tarafından organize edilen 3 gün sürecek olan Uluslararası Türk Prostodonti ve İmplantoloji Derneği Dicle Sempozyumu yapıldı.

Tigris Haber- Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde TPİD ve DÜ Diş Hekimliği Fakültesi tarafından organize edilen Dicle Sempozyumunun açılış töreni gerçekleştirildi. Sempozyumun açılış törenine Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, D.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Yavuz, TPİD Başkanı ve Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Özkan, yerli ve yabancı uzmanlar ile öğrenciler katıldı.

 

‘Hedefimiz AR-GE çalışmaları ile üretime katkıda bulunmak’

Diyarbakır’da bir ilk olan sempozyumun açılış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emrah Ayna, sempozyumda uzman hocalar ile genç meslektaşları bir araya getirdiklerini ve genç meslektaşlarda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirtti. Sempozyum süresince konferans, workshop, sözlü poster bildirileri, sunumlar ile prostodonti ve implantoloji alanındaki teknolojik gelişmeleri takip edileceğini dile getiren Ayna; ‘‘Bu toplantıda sunumu yapılacak ürünlerin çoğunluğunu ithal ürünler oluşturmaktadır. Maalesef diş hekimliği alanında kullanılan ürünlerin içerisinde yerli firma üreticileri bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdır. Bundan sonraki hedefimiz AR-GE çalışmaları ile üretime katkıda bulunmaktır. ” dedi.

‘‘Ülkede en iyi 50 üniversite içerisinde 31. Sıradayız”

Türkiye’deki en iyi 50 üniversite arasında 31. sırada olduklarını dile D.Ü. Rektörü Talip Gül üniversitenin iki yıl önce büyük bir travma geçirdiğini ama buna rağmen 2 yılda çok iyi bir düzeye geldiğini vurguladı. Ayrıca Gül, “Her sene Türkiye’de araştırması yapılan üniversitelerin doluluk oranlarına göre üniversitemiz yüzde 97,13 gibi bir oran ile en fazla tercih edilen üniversiteleri arasına girmeyi başarmıştır. Bu büyük travmaya rağmen oldukça büyük bir başarıdır. Bunun yanında üniversitemiz Bu tür toplantılar büyük önem vermektedir. Sempozyumda emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” dedi.

Haber: Harun Aytulun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.