Dicle Üniversitesi Bakanlığa bağlanıyor!

Dicle Üniversitesi Bakanlığa bağlanıyor!
Türkiye’nin en eski üniversitelerinden biri olan ancak son dönemlerde skandal uygulamalar ile gündeme gelen Dicle Üniversitesi Hastanesinin Bakanlığa bağlanması yönünde ilk adım atıldı.

Sağlık Bakanlığı, üniversite hastanelerinin bakanlığa devredilmesi için ilk adımı attı.

Ödenek yetersizliği nedeniyle medikal şirketlerine borçlarını ödeyen ve sağlık hizmeti sunmada yetersiz kalan üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na bağlanması için başlatılan çalışmada, ilk adım atıldı. Bakanlık, “Sağlık Bakanlığı’na Ait Kurum ve Kuruluşlar ile Devlet Üniversitelerinin İlgili Birimlerinin Birlikte Kullanımı ile İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” ile üniversite hastanelerini ortak kullanıma açtı.

 Resmi Gazete’de önceki gün yayımlanan yönetmeliğe göre, imzalanacak bir protokolle, Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık tesisleri ile üniversitelerin tıp ve diş hekimliği alanında lisans ve uzmanlık eğitimi veren kurumlarının eğitim, araştırma ve sağlık hizmet sunumu için insan gücü, mali kaynak, fiziki donanım, bina, tıbbi cihaz ve diğer kaynaklarının imzalanacak protokol çerçevesinde birlikte kullanıma açılacak.

 BİRLİKTE KULLANIM PROTOKOLÜ

 Yönetmeliğe göre, birlikte kullanım, Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerini kapsayacak. Birlikte kullanım protokolün imzalanmasından en geç 6 ay sonra fiili kullanıma geçilecek, sürenin bitiminden 6 ay önce taraflardan biri yazılı olarak sona erdirme bildirimi yapmadıkça, protokol aynı süreyle uzatılmış sayılacak. Yönetmelikle protokol üniversite hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı arasında birlikte kullanım protokolünü imzalama hakkı Yüksek Öğretim Kurumu’na tanınacak.

 Yönetmeliğe göre, eğitim, araştırma ve uygulama hizmetleri, Bakanlık eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanelerinden yalnızca biri tarafından verilebilir, büyükşehir olan illerde bu hizmet sağlık tesisi ve üniversitenin ilgili birimleri arasında birlikte kullanım protokolü yapılabilir.

 TABİP ODASI: SONUÇ ZAMAN İÇİNDE BELLİ OLACAK

 Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şerif Demir, yayımlanan yönetmelikle, hastanelerin birlikte kullanıma açıldığını belirterek, uygulamanın nasıl sonuç vereceğinin zaman içerisinde belli olacağını dile getirdi. Mevcut yönetmelikle, üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığına bağlanacağını söylenemeyeceğini dile getiren Demir, yönetmeliğin getireceği sonuca ilişkin bir değerlendirme yapmanın erken olduğunu, uygulamayla birlikte bazı şeylerin netliğe kavuşacağını söyledi.(Kaynak: MA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum