Dicle Üniversitesi işçileri: Artık yeter

Dicle Üniversitesi işçileri: Artık yeter
 Özel Haber
DiSK Dev-Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Bölge Şube Başkanlığı, Dicle Üniversitesi çalışanları, Üniversite Hastanesi önünde bir araya gelerek ‘Artık Yeter’ dediler.

TİGRİS HABER - Taşeron işçilerin kadroya alınma şartlarını belirleyen 696 sayılı KHK 4 Aralık 2017 tarihi itibarıyla kamuda taşeron işçi olarak çalışırken daimi kamu işçisi statüsüne geçen işçilerin halen taşeron statüsünde çalıştırıldıklarına ilişkin sorunları giderilmedi.

Taşeron işçilerin sorunu ile ilgili hastane önünde bir araya gelindi. DiSK Dev-Sağlık İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ümit Umdu, işçilerin sorunu ile ilgili şunları söyledi;

“Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde çalışan arkadaşlarımızın daha önce 2400 çalışanı varken zorunlu emeklilik işten ayrılma ve benzeri gibi nedenlerden şu anda 1600 çalışanı bulunmakta. Azalan 800 çalışana rağmen kurumun iş yükü bu arkadaşlarımız üzerindedir.

du-taseron-e-1.jpgBuna rağmen hala taşeron zihniyeti ile arkadaşlarımız çalıştırılıyor. Bunu kabul etmiyoruz. İş barışını bozan 3’lü vardiya nöbet sistemi dayatılıyor ve bunun zemini yok. Tamamıyla fazla mesai ücreti ödenmemesi için iş yükünün üstünde çalıştırılmamız isteniyor.

“Hastanede meydana gelen yığılmaları, çalışan personellerden kaynaklandığı gibi algı yaratılarak, vatandaşlara hedef olarak gösteriliyoruz. Bizler bunu kabul etmiyoruz.”

du-taseron-e-2.jpg

Umdu, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı;

“İnsanca yaşayabilmemiz için çalışma saati 45’ten 40 saate indirilmesi. Tayin Becayiş hakkının verilmesi, iş yükünün azaltılması. Temizlik kolunda çalışanların 6 gün ve 3 vardiyalı yerine ikili vardiya ve beş gün getirilmesi ve geriye dönük 5 yıllık gece vardiyasına bağlı haklarımızın ödenmesi. Lojman ve otoparklardan çalışanların da faydalanması, 4 D’li hemşire arkadaşların mağduriyetlerinin giderilmesi ve yıllık izin sorunlarının ve personel eksikliğinin giderilmeli.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.