Dicle Üniversitesi Onkoloji hastanesinde ‘IŞIN’ tedavisi krizi!

Dicle Üniversitesi Onkoloji hastanesinde ‘IŞIN’ tedavisi krizi!
Dicle Üniversitesi onkoloji hastanesinde ışın tedavisi alan kanser hastaları, makinenin arızalanması sonucu 20 günden bu yana tedaviden uzak, kaderlerine terk edilmiş vaziyette.

TİGRİS HABER - Dicle Üniversitesi onkoloji hastanesinde ışın tedavisi alan kanser hastaları, makinenin arızalanması sonucu 20 günden bu yana tedaviden uzak, kaderlerine terk edilmiş vaziyette. Her gün tedavi olması gereken hastalar, sorunun bir an önce giderilmesini istedi.

Gazetemize, alamadıkları ışın tedavisi nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları aktaran onlarca kanser hastası, sağlık alanındaki vurdumduymazlığın hayatlarına mal olacağını, ancak kimsenin um urunda olmadığını belirttiler. Onkoloji hastanesinde bulunan tek ışın tedavisi makinesinin sürekli arıza yaptığını ifade eden kanser hastaları, şunları söyledi;

“Bu ışın her gün alınması gereken bir tedavi şekli. Makine 20 günden fazladır bozuk, ‘Amerika'dan parça istemişiz’ diyerek bizleri bekletiyorlar. Daha ne kadar bekleyeceğimizi de bilmiyoruz. Hastalığımız ölümcül ve mağdur ediliyoruz. Başka bir deyişle ölüme doğru itiliyoruz. Tedavi gördüğümüz kurumun vurdumduymazlığı sayesinde de ölümümüz hızlandırılıyor adeta.”

Bölgenin sağlık merkezi konumunda olan Dicle Üniversitesinde bu çağda hala ‘Alet bozuk’ gerekçesinin arkasına sığınılmasının çağdışı olduğuna vurgu yapan kanserli hastalar, soruna kısa sürede çözüm bulunmaması halinde ölüm vakalarının gerçekleşeceğini ifade ettiler.

Diyarbakır ve bölgedeki kanser hastaların tek umudu olan Dicle Üniversitesi Onkoloji hastanesinde ikinci bir radyoterapi makinesinin alınması gerektiğini ifade eden hastalar, “Ölümcül olan kanser hastaları mağdur edilmekte, adete üniversite eliyle ölüme itilmektedir. Koca üniversitede tek makineyle hizmet verilmesini doğru bulmuyoruz, vahim bir durum. Mutlaka alternatif makine olmalı. Rektörlüğün mutlaka konuya el atması gerekiyor, bölgedeki hastaların sorumluluğu, vebali onların omuzlarında. Sorunu bir an önce çözsünler. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.