Dicle Üniversitesi’nde iki fakülte binası tahliye edildi

Dicle Üniversitesi’nde iki fakülte binası tahliye edildi
Maraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır’da hasar tespit çalışmaları sürüyor. Medyascope'den Ferit Aslan’ın haberine göre, D.Ü. Rektörlük binasının ardından Eğitim ve İlahiyat fakültelerinin binaları da orta hasarlı olduğu için tahliye edildi.

TİGRİS HABER - Üniversite kampüsündeki Cemil Özgür İlkokulu ve Ortaokulu ile lojmanlardaki bir mescidin de ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı.

Depremde kamu binaları da ağır hasar gördü. Evlerine giremeyen vatandaşlar için tahsis edilen geçici barınma merkezlerinden biri olan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin üç katlı pansiyonu riskli olduğu ortaya çıkınca boşaltıldı.

Dicle Üniversitesi’nin rektörlük binası da ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle tahliye edildi. Üniversitenin, 2000’li yılların başında yapılan Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi’nin de depremlerde orta hasar aldığı tespit edildi.
İki fakültenin binası da tahliye edildi.

Bir ortaokul ve bir mescit de boşaltıldı
Üniversite lojmanlarında bulunan bir mescit de orta hasarlı olduğu ortaya çıktınca boşaltıldı. Yine Dicle Üniversitesi kampüsünde bulunan Cemil Özgür İlkokulu ve Ortaokulu da ağır hasarlı olduğu belirlenince tahliye edildi. Öğrencilerinin aynı bölgede bulunan bir ilkokulda eğitimlerine devam edeceği, okulun ikili eğitime geçeceği belirtildi.
Dicle Üniversitesi yetkilileri, uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle fakültelerde şu anda öğrenci olmadığını ve tahliye edilen binalarda güçlendirme çalışmaları yapılacağını söyledi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum