Dicle Üniversitesin'de ''Jinekolojik Onkoloji Çalıştayı ve Sempozyumu'' yapıldı

Dicle Üniversitesin'de ''Jinekolojik Onkoloji Çalıştayı ve Sempozyumu'' yapıldı
Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde (DÜ), 'Jinekolojik Onkoloji Çalıştayı ve Sempozyumu' yapıldı.

DÜ Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği ve Türk Jinekoloji Obsetetrik Diyarbakır Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri ‘Jinekolojik Onkoloji Güneydoğu Anadolu Çalıştay ve Sempozyumu’ gerçekleşti. DÜ Kongre Merkezi’nde yapılan ve Türk jinekolojik onkolojinin öncü isimlerinin konuşmacı olarak katıldığı çalıştay ve sempozyum, Doç. Dr. Muhamet Erdal Sak’ın Diyarbakır tanıtımı ile ilgili yaptığı kısa sunumuyla başladı.
DÜ Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talip Gül, “Jinekolojik konusundaki toplantıların sık sık bölgemizde yapılmasını diliyoruz. Genellikle bu tür konularda Diyarbakır hep unutulur. Bu tür toplantıların bölgede yapılması önemlidir” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Ayhan ise, “Her yerde biz varız ve sizin yanınızdayız. Bu tür toplantıların temel hedefi, hizmet bekleyenlere en iyisini sunmaktır. Beraber olmak, paylaşmak, bir olmak paylaşmak ve üretmektir” şeklinde konuştu.
Sempozyumda, Türkiye’nin değişik üniversitelerinden gelen 18 jinekolog, dört ayrı oturum halinde endeksiyal kitlelere yaklaşım, genel perspektif, serviks kanseri ve preinvaziv lezyonlar, endometrium kanseri, endromerial hiperlaziler gibi ana başlık altında 18 ayrı konu üzerinde görüş belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.