Dicle Üniversitesinden "Hastalıklı Ağaçlara" Müdahale

Dicle Üniversitesinden "Hastalıklı Ağaçlara" Müdahale
Dicle Üniversitesi yerleşkesinde bulunan ağırlıklı ibreli Çam Ağaçlarında meydana gelen Böceklenme ve Mantar hastalığından dolayı kampusun belirli noktalarında ağaçların kurumaya başladığı gözlendi.

TİGRİS HABER - Üniversite yönetimi, dış paydaşlarla bir komisyon kurup hastalığın sebebinin araştırdı. Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi hocaları tarafından yapılan çalışmalar, toprak ve ağaç analizleri sonucunda hastalığın böceklenme ve mantar hastalığı kaynaklı olduğu görüldü.

Üniversite yetkililerden alınan bilgiye göre, hastalığın sadece Dicle Üniversitesi'nde değil, ibreli çamlarda Doğu ve Güneydoğu'da birçok ilinde ama ağırlıklı Mardin, Adıyaman Batman, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da hızlı bir şekilde yayıldığı gözlemlendi.

Konu ile ilgili olarak, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çevre ve Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Orman Fidanlık Müdürlüğü uzmanlarının yer aldığı komisyon kuruldu, hastalığın etmenleri, hastalıklı ağaçların kesilmesi ve alandan uzaklaştırılması ile alakalı çalışmalar başlatıldı. Hastalığın sadece DÜ kampusunda değil, kentteki sitelerde ve ormanlık alanlarda da kendini hissettirdi.

Hastalıklı ağaçlar, piknik alanı başta olmak üzere kesilerek mevcut alandan uzaklaştırılıyor. Yetkililer, ağaçlar kesildikten ve alandan uzaklaştırıldıktan sonra kesilen ağaçların köklerinin yerinden söküleceğini, toprağı havalandırdıktan sonra bu alanlarda ağaçlandırma yapılacağını belirtti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum