Dicle’de aşı zorunluluğu yok

Dicle’de aşı zorunluluğu yok
Üniversitelerde öğretim yılı 13 Eylül’de başlayacak. Bazı üniversiteler 2 doz aşı zorunluluğu getirirken, Dicle Üniversitesi aşı zorunluluğu getirmedi.

TİGRİS HABER - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) örgün programlarda "yüz yüze eğitime" başlanması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı. Salgının seyrine göre üniversitelerin eğitimi yüz yüze ve online öğretim yapılabileceği belirtildi. Bazı üniversiteler öğrencilere “iki doz aşı” zorunluluğu getirirken, Marmara, İstanbul Teknik, Anadolu, İnönü, Medeniyet, Bursa Uludağ, Gaziantep, Tokat Gaziosmanpaşa, Üsküdar, Recep Tayyip Erdoğan, Ardahan, Dicle, Sakarya, Ordu, Hitit, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Pamukkale, Fırat üniversiteleri ise aşı zorunluluğu getirmedi. Üniversite senatoları öğrencilere ‘aşı olun’ çağrısı yaptı.

Dicle Üniversitesi’nde eğitim ne kadarının yüz yüze ne kadarının online olacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Senatonun önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bilgilendirme yapması bekleniyor.

Türkiye’de covid salgınının başladığı 11 Mart 2019 tarihinden itibaren üniversiteler açık değildi. Aşı çalışmalarının hız kazanması, aşılama yaşının 15’e düşürülmesinden sonra bu yıl üniversiteler uzaktan öğretim yerine yüz yüze öğretime geçiş kararı aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum