Dicle’de ‘Kürtçe tez yasağı’ kalktı

Dicle’de ‘Kürtçe tez yasağı’ kalktı
Dicle Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan öğrencilerin Kürtçe’nin Zazaki ve Kurmanci lehçesinde tez yazmasının önündeki yasak kalktı.

TİGRİS HABER - Dicle Üniversitesi’nde 2012 yılında açılan Kürt Dili ve Kültürü programında yüksek lisans yapan öğrencilerin Kürtçe tez yazması 4 yıl önce yasaklanmıştı. Bu öğrenciler Kürtçe programda öğrenim görmesine rağmen, tezlerini Türkçe yazıyordu. Üniversite yönetiminin yönetmelikte yaptığı bir değişiklikle yasak kaldırılmış oldu.

Eğitim-Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yüksel Gümüş, 4 yıldır üniversitede Kürtçe tezlerin kabul edilmediğini hatırlatarak, “Ben 4 yıl önce tezimi Zazaca yapmıştım. O zaman bir sıkıntı yoktu. Ancak sonra tezler Türkçe istendi” dedi.

Üniversitenin yeni yönetimiyle yaptıkları görüşmeler neticesinde Kürtçe tez yazımının önündeki engelin kalktığını belirten Gümüş, “Yaptığımız görüşmeler sonuç verdi. Yönetmeliğe ‘diğer dil ve lehçelerde de tez yapılabilir’ değişikliği eklendi ve artık Dicle Üniversitesi’nde Kürtçe tez kabul ediliyor” dedi.(Tigris Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.