DİKO Başkanı da uyardı: ‘Kar amacıyla emanet altın bırakmayın’

DİKO Başkanı da uyardı: ‘Kar amacıyla emanet altın bırakmayın’
Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel, vatandaşların mevduatlarını kuyumculara yatırım ya da emanet bırakmaması uyarısında bulundu. Yüksel, “Hiçbir vatandaş kar anlamında esnafa emanet bırakmamalı” dedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 3 Haziran’da merkez Bağlar ilçesinin Sakarya Caddesi’nde bulunan bir kuyumcu, 14 milyon, 24 Haziran’da ise Emek Caddesi’nde bulunan başka bir kuyumcu da 8 milyon değerinde altın ve dövizle kayıplara karıştı.

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel, uyarıda bulundu. Kar karşılığında kuyumculara para veya altın bırakılmasını doğru bulmadıklarını ve buna ilişkin yıllardır açıklamalarda bulunduklarını belirterek, “Sadece Diyarbakır’da değil Türkiye’nin genelinde bu tür şeylere rastlıyoruz. Bir ay içerisinde böylesine iki vakanın olması nedeniyle kentimizin imajı bozuluyor, sektörümüz zarar görüyor” dedi.

‘Kar amacıyla bırakmayın’

Vatandaşların kar amacıyla altın ve paralarını kuyumculara emanet olarak bırakmaması gerektiğini ifade eden Yüksel, şunları söyledi: “Bu yanlış bir şeydir. Bir kuyumcu eğer sana kar veriyorsa o zaman binlerce kişiye veriyordur. Kuyumcunun öyle bir kazancı yok ki. Demek ki gerçekten zor durumdalar ki, ihtiyacı var diye yurttaşlardan faiz karşılığında altın ve para alıyor. Hiçbir vatandaş kar anlamında esnafa emanet bırakmamalı. Emin olun ihtiyacı olmayan bir kuyumcu o emaneti almaz.” (Mezopotamya Ajansı)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum