Dilencilere para vermeyin

Dilencilere para vermeyin
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kentte görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Kentte sayıları artan dilencilere yönelik açıklama yapan Vali Aksoy, “Trafikte, yolda yada cami önlerindeki dilencilere 3 kez para vermediğiniz zaman o işi yapmazlar. Bu konu sadece polis yada zabıtanın operasyonları ile çözülecek bir konu değil. Vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor” dedi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımı ile kahvaltılı etkinlik programı düzenledi. Programa GGC Başkanı Veysi İpek, Basın Enformasyon İl Müdürü Melik Akaslan’ın yanı sıra ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.  

 

Basın mensupları ile sohbet şeklinde yapılan kahvaltı programında Vali Aksoy kentte yaşanan sorunlar konusunda açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Dilencilerin dini duyguları istismar ettiğini vurgulayan Vali Aksoy, “Ne yazık ki kentin farklı yerlerinde aralarında çocuklarında olduğu çok sayıda kişi dilendiriliyor. Bu konuda vatandaşlara büyük iş düşüyor. Trafikte, yolda yada cami önlerindeki dilencilere 3 kez para vermediğiniz zaman o işi yapmazlar. Bu konu sadece polis yada zabıtanın operasyonları ile çözülecek bir konu değil. Vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Tabi ki maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza yardım etmeliyiz. Ama dilencilik üzerinden insanların duygularını istismar etmek başka bir şey. Ben görev yaptığım her yerde bu konuyla ilgili ciddi mücadele verdim. Kentimizde de bu sorunun ortadan kaldırılması yönünde çalışmalarımız var. Ama başta da belirttiğim gibi vatandaşlarımıza büyük iş düşüyor. Vatandaşlarımız para vermezse kentin böyle bir sorunu olmaz” dedi.

program, günün anısına toplu fotoğraf çekimi ve basın mensuplarının Sayın Vali Aksoy’a bu samimi sohbet için teşekkür etmelerinin ardından sona erdi.

Özcan YILDIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.