Çandar: Diren ha Diyarbekir diren mesajıyla Ankara’ya gideceğiz

Çandar: Diren ha Diyarbekir diren mesajıyla Ankara’ya gideceğiz
Diyarbakır merkez ilçesi Kayapınar’da seçim bürosu açılışında konuşan Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cengiz Çandar, “Diren ha Diyarbekir diren, dağlarının aşkına güven, mesajıyla Ankara’ya gideceğiz” dedi.

TİGRİS HABER - Yeşil Sol Parti, Diyarbakır Kayapınar İlçesi 3. Sanayi Sitesi Mahallesi’nde seçim bürosu açtı. Kadın ve gençleri yoğun ilgi gösterdiği açılışa Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayları Adalet Kaya, Sevilay Çelenk, Halide Türkoğlu, Cengiz Çandar, Azad Barış, Mehmet Emin Aktar, Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüsü Pınar Sakık Tekin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, Barış Anneleri Meclisi ile çok sayıda kişi katıldı. Kimi kadınların bebekleriyle katıldığı açılışa gelen Amedspor taraftarları alanda coşku yarattı.

‘Diren ha Diyarbekir diren, dağların aşkına güven’

Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cengiz Çandar ise Kürtçe başladığı konuşmasını Türkçe sürdürerek, “Siz, ‘Diren ha Diyarbekir diren, dağların aşkına güven’ diyerek her şeyi bize söylüyorsunuz. Biz ‘Diren ha Diyarbekir diren, dağların aşkına güven’ mesajıyla Ankara’ya gideceğiz. Biz diyeceğiz, ‘em hatin, özgürlük barış için geldik’. Bizler tutuklu Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş’ı buraya getirmek için Ankara'ya gidiyoruz. Kürt halkı kadar acı çile çeken yoktur, yine de govend tutuyor ve mücadele ediyor. Biz kazanacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Barış Anneleri Meclisi üyeleri kurdeleyi keserek büronun açılışını gerçekleştirdi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.