DİSİAD’tan Büyükşehir’e tam kadro ziyaret

DİSİAD’tan Büyükşehir’e tam kadro ziyaret
Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı'ya tebrik ziyaretleri devam ediyor. Bugünkü ziyarette DİSİAD heyeti 3 yıl aradan sonra tam kadro Eşbaşkan Mızraklı’yı ziyaret etti. Ziyarete DİSİAD yönetim kurulu başkanı Burç Baysal, yönetim kurulu üyeleri, Nazım Baran Vural, Nevin İl, Mirza Tanaman, Aziz Gölçük, Filiz Cizreli Bedirhanoğlu, Reşit Cantür, Pervin Altunhan, Selda Çiçek Veske, Ali Karakaş, Nurullah Edemen ve Beşir Kaya katıldı.

dsc_2339_2997x2000.jpg

Birlikte araya kapatabiliriz

Ziyarette konuşan Baysal, tekrardan Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Antidemokratik dönemden sonra, yerel yönetimin içinde sivil toplum örgütü nezdinde paydaş olmak bizler açısından gerçekten kıymetli. Kalkınma odaklı bir yapı olduğumuz için yerel yönetimlerle uzun soluklu çalışmalara ihtiyacımız var. Bu duruma baya bir süre ara verdik. Şehrin dönüşümü ve gelişimi açısından umut ederim sizlerle beraber bu araya en kısa sürede kapatırız. Hepimizin geçmiş deneyimleri var. Bu deneyimlerden de ders çıkararak, kentin gelişimine, kalkınmasına, daha doğru yaşanılabilir bir kent için her zaman yanınızdayız.” ifadelerini kullandı.

Tahribatlara fazla takılmadan yolumuza devam edeceğiz

dsc_2349_2997x2000.jpg

İki buçuk yıllık kayyum sürecinin tahribatlarına fazla takılmadan, umudu olan topluluklarla bir araya gelip ileriye bakacaklarını söyleyen Mızraklı, “İstediğiniz kadar kendinize sığınaklar yapın. İçinde isterseniz saraylar yapın. İnsanın en büyük sarayı gözleriyle gördüğü insanlarla birlikte olması kadar güzel konforlu hiçbir ortam yoktur. Sizler bize o konforu sağladınız.”dedi.

DİSİAD kentte ciddi değer kattı

1-017.jpg

Arada kaybedilmiş biz zamanda olsa, hiçbir şey için geç olmadığına vurgu yapan Mızraklı, “Kentten bağımsız şekilde idare etmeye çalışan bir anlayış vardı. Bu duruma fazla takılmadan ileriye doğru bakmak gerekiyor. Burada sadece kendi işiyle değil, kendi işinin ötesinde yaşadığı alanın maddi ve manevi bütün ihtiyaçları ile kaygılı olmak, ama kaygıları kadar da daha fazla umudu olan toplulukla bir araya geldik.  DİSİAD bu anlamda geçmişteki gerek pratiği ile gerekse her zaman ki duruşu ve izlediği yol haritası itibariyle kentte ciddi değerler katmış bir kurumdur. Şimdi bu noktada yerel yönetimlerin kentin bu aktörlerinden kendilerini bağımsız görmeleri de mümkün değildir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.