DİSİDER, Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti öncesi taleplerini açıkladı

DİSİDER, Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti öncesi taleplerini açıkladı
Diyarbakır'a 15 Ekim Cumartesi günü çeşitli programlara katılmak üzere gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programı öncesi Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER), taleplerini açıklamak üzere basın toplantısı düzenledi.

TİGRİS HABER - Bir takım açılışlarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programı öncesi düzenlenen toplantısında konuşan DİSİDER Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası olarak taleplerini sıraladı.

Toplantıda konuşan Akbaş, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürüne sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaparak, “DİSİDER olarak bizlere kalan mirasa sahip çıkmak, kentimizi hak ettiği yere taşımak, yeni hikâyeler yazmak, istihdama katkı sağlamak, sanayicilerimizin ve girişimcilerimizin sesi olmak, gelecek nesillere rol model olmak için çıktığımız bu yolda değerlerimizden taviz vermeden doğruların yanında olacağımızı belirtmek isteriz” dedi.

“Silvan Barajı kan alları tamamlansın”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır’a verdiği önem ve hassasiyetten ötürü Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası olarak taleplerini ileten Akbaş, “Şanlıurfa-Diyarbakır otoban bağlantısının tamamlanması, Silvan Barajı'nın sulama kanallarının eksik kalan kısımların ivedilikle tamamlanmasını istiyoruz. Kent merkezi içinde kalan küçük sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması, mevcut organize sanayi bölgesine ve tekstil ihtisas organize sanayi bölgesine yoğun talep üzerine ilave alan tahsis edilmesi, Bismil Ve Silvan da kurulacak yeni organize sanayi bölgelerinin bürokratik süreçlerinin kısaltılması ve altyapı programına alınmasını istiyoruz. Kamu bankalarımızın sanayicilerimiz ve girişimcilerimize finansal erişim konusunda daha esnek davranmasını, 2024 yılında tamamlanması ön görülen yatırıma alınan Mersin’den Gaziantep’e gelecek hızlı tren projesine Diyarbakır’ın da dâhil edilmesini, uluslararası ve şehirlerarası havayolu seferlerinin artırılması, Elazığ yolunu Silvan (Bitlis) yoluna bağlayacak Kuzeydoğu çevreyolunun açılmasını ve önemli ölçüde şehir trafiğini rahatlatacak hafif raylı sistemin hayata geçirilmesini talep etmekteyiz” diye konuştu. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.