DİSK Genel-İş, ek protokol talebini yineledi

DİSK Genel-İş, ek protokol talebini yineledi
DİSK Genel İş Diyarbakır2 No.lu Şube, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde işçilerin “ek protokol” talebinin görmezden gelinmesine tepki göstererek, ayrımcılığa son verilmesini istedi.

Sait Bayram

TİGRİS HABER - Genel Hizmetler İşçileri Sendikası Diyarbakır 2 Nolu Şube, kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Personel A.Ş.’de uygulanan ayrımcılık politikalarına karşı Dağkapı meydanında basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan DİSK Genel İş Sendikası Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanı Becet Barut, “Ülkede yaşanan ekonomik kriz, yoksulluk, işsizlik tüm yakıcılığıyla kendini hissettirmektedir Yanlış politikalarla üretimin tekellerin eline geçtiği, işgücünün de sermayeye peşkeş çekildiği bu sürecin verdiği zararı toplum olarak hepimiz yaşıyoruz. Diyarbakır’da da tüm ülkede olduğu gibi bu sancılı sürecin etkileri yaşanmaktadır. 40 Yıldır Türkiye’de uygulanan güvenlikçi politikaların sorunlara çözüm olmayacağını, eğitime, sağlığa, emekliye, emekçiye ayrılması gereken bütçenin savaş ve silah lobilerine aktarıldığını, halkın ve biz emekçilerin bunun faturasını ödemek zorunda kaldığımızı, ve yoksullaştırıldığımızın bilincindeyiz” dedi.

“Şirket çalışanlarını zor ve çetin bir süreç bekliyor”

Toplum olarak İşsizlik, yoksulluk, enflasyon ve her gün ağır etkilerini hissettiğimiz ardı arkası kesilmeyen zamların altında inim inim inlediğimiz günlerden geçerken; daha dün açıklanan enflasyon rakamları önümüzdeki süreçte şirket işçilerinin zor ve çetin bir sürecin beklediğinin gün gibi ortada olduğunu vurgulayan Barut, “Ülkede baskılanan ekonomik krizin etkisini derinden hissediyoruz. Bizler Diyarbakır Büyükşehir MED AŞ ve PERSONEL AŞ işçileri olarak gece gündüz demeden kentin yaşanılabilir olması için ulaşımda, kanalda, asfaltta, sokakların temizliğinde park ve bahçelerde çalışıyoruz. Buradan emeğimizin karşılığını almak için sesleniyoruz” diye konuştu.

“Belediye ek protokol taleplerine kayıtsız kalmıştır”

Barut, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde emekçinin zam ve enflasyon altında ezilmemesi için ek protokol taleplerine Belediye yetkilileri kayıtsız kaldığına işaret ederek, “Belediye çalışanlarının arasında ayrım yapılmasını kabul etmiyoruz belediye çalışanlarının yani memur sözleşmeli memur kadrolu işçilerin 6 aylık enflasyonu olmasına rağmen, Kadrolu işçilere verilen ve hak gördüğümüz %30 zam oranının Belediye Şirket işçilerine de verilmesi vicdani ve insani bir zorunluluktur. Burada “Ayırım yapılmaktadır. Belediye yönetiminin ayrımcı yaklaşımı iş verimine zarar vermektedir. Buradan tekrar çağrımızı yineliyoruz. Krizin faturasını ödemek istemiyoruz. İnsanca yaşayabilecek bir ücretin hakkımız olduğunu ve ek protokol talebimize bir an önce cevap verilmesi gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Değerli arkadaşlar Bir aydır ek protokol çağrımıza olumlu cevap verilmemektedir. dönüş yapılmadığı takdirde kamuoyunun ve Diyarbakır halkının gündemine taşıyacak çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum