DİSKİ, fiziki su kaçaklarına müdahale ediyor

DİSKİ, fiziki su kaçaklarına müdahale ediyor
DİSKİ Genel Müdürlüğü, Bismil merkez mahallerinde içme suyu şebekelerinde akustik dinleme ekiplerince tespit ettiği fiziki su kaçaklarına müdahale ediyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde oluşan fiziki su kaçaklarına müdahale etmeye devam ediyor. DİSKİ Bismil Şube Müdürlüğü tarafından takibi sağlanan akustik dinleme ekipleri Bismil merkez mahallerinde tespit ettikleri fiziki su kaçağı arızalarını, yapılan müdahalelerle kısa sürede gideriliyor.

DİSKİ Ekipleri son teknoloji araçlarla gerçekleştirdiği tarama faaliyetleri neticesinde kayıp kaçak oranı asgari seviyelere indirilirken, yapılan çalışmayla ciddi derecede de tasarruf sağlanıyor. Akustik dinleme ile yer altında oluşan arızalar tespit ediliyor, lokal müdahalelerle su kayıpları önleniyor ve su israfının önüne geçiliyor.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, “Bismil ilçemizde 22.003 abonemiz var. 113.888 nüfusa içme suyu sağlıyoruz. Normalde ihtiyaç duyulan su 160 lt/sn iken biz ilçeye 320 lt/sn su veriyoruz. Bu gösteriyor ki Bismil ilçemizde hem fiziki hem de idari kaçaklarımız var. Bunun önüne geçmek için Fiziki kaçak cihazlarla (Akuistik dinleme) çalışmalarımız başladı, İdari kayıplarla ilgili çalışmalarımız ise sürmekteyiz” dedi.

Tutşi, sözlerine şöyle devam etti; “Akustik cihazlarla yapılan dinlemeler birçok avantaj sağlıyor. En önemlisi harita yardımıyla yapılan tespit sayesinde gereksiz kazılar yapılmıyor. Sonuçta yapılan kazıların belirli bir maliyetinin olduğu unutulmamalıdır. Aynı zamanda cihazlarla yapılan tespit sonucu yeraltında bulunan malzemeler de zarar görmüyor. Ayrıca cihazlar beraberinde zaman açısından da önemli avantajlar barındırıyor. Fiziki kaçaklar cihazlar vasıtasıyla dakikalar içinde tespit yapmaya imkân tanıyor.”(Diski Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum