DİSKİ, kanalizasyon çalışmalarını hızlandırdı

DİSKİ, kanalizasyon çalışmalarını hızlandırdı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü il ve ilçe genelinde vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarına ve projelerine devam ediyor.

TİGRİS HABER - DİSKİ Genel Müdürlüğü, Sur ilçesinin muhtelif mahallelerinde kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını yenileme ve geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda kanalizasyon hattı bulunmayan mahallelerde devam eden çalışmalarla atıksular bertaraf edilecek, vidanjör kullanımı azaltılacak.

diski-sebeke-calismasi-2.jpgDİSKİ, Sur ilçesi Yiğitçavuş Mahallesi’nde yürüttüğü çalışmalar kapsamında 9.984 metre içme suyu şebeke hattı ve 350 abone bağlantısı gerçekleştiriyor. Altyapı çalışmaları kapsamında ise 10.282 metre kanalizasyon şebeke hattı, 294 metre kanalizasyon terfi hattı, 270 muayene bacası ve 55 metre yatay sondaj yapıldı. Yukarıkılıçtaş Mahallesinde ise 5.854 metre kanalizasyon şebekesi, 3.383 metre kanalizasyon terfi hattında sona gelindi

Çiftçi çalışma yapılan alanları incelemelerde bulundu

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi ile alanları gezerek incelemelerde bulundu. Çiftçi, yaptığı açıklamada, “İlimizde güzel bir mahalle daha oluştuyoruz. Büyükşehir Belediyemiz tarafından mahallemizin kanalizasyon, içme suyu ve yol çalışmaları planlı bir şekilde yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

diski-sebeke-calismasi-1.jpgKentin, modern ve konforlu bir altyapıya kavuşmasını sağlamak için sorunlu olan bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını ifade eden Tutşi, DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendirerek gerekli adımları attığını belirtti.(Diski Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.