DİSKİ müdürü Tutşi: Kaliteli suyun ulaşmasını sağlıyoruz

DİSKİ müdürü Tutşi: Kaliteli suyun ulaşmasını sağlıyoruz
DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, içme suyu kalitesini kontrol altında tuttuklarını belirterek, “Uluslararası mikrobiyolojik ve kimyasal standartlara uygun temiz ve sağlıklı içme suyunu vatandaşlarımıza sunmak için hassasiyetle çalışıyoruz.”

TİGRİS HABER - İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde suyu arıttıktan sonra abonelerine yüksek kalitede ve sağlıklı bir şekilde ulaştıran DİSKİ Genel Müdürlüğü, mesken, bina, site, işyeri su depolarında suyun kirlenme ihtimalini önleme amacıyla su depolarında temizlik işlerini yürütüyor.

Vatandaşların talebi doğrultusunda Alo 185 Çağrı Merkezi’ne gelen çağrıları değerlendiren DİSKİ ekipleri, kirli depoları tespit ettikten sonra harekete geçiyor. Hijyenik giysi, bone, galoş, lastik çizme giyen teknik personel, depoda bulunan çamur, balçık, kum, inşaat atıkları ve farklı maddeleri çıkararak fiziksel temizliği yapıyor.

Ardından deponun tüm katmanları basınçlı su kompresörü ile temizlenerek kirli su, dalgıç pompalarla dışarı atılıp durulanıyor. Son aşamada tüm düzey Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı içme-kullanma suyuna karıştırılabilir dezenfektanlar ve kimyasallar ile dezenfekte edilip işlem tamamlanıyor.

DİSKİ abonelerine ait içme suyu depoları yapılan başvuru üzerine bu yıl 6 ay içerisinde içerinde toplam 22 bin 350 metreküp depo temizliği ve dezenfeksiyon işlemi yapıldı.

“Musluklara temiz ve kaliteli suyun ulaşmasını sağlıyoruz”

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Yenişehir ilçesi Üçkuyu Mahallesi’nde bir sitede yapılan yıkama ve dezenfeksiyon işlemlerini yerinde inceledi.

İçme suyu kalitesini kontrol altında tuttuklarını belirten Tutşi, şunları kaydetti: “Hemşehrilerimizin musluklarına temiz ve kaliteli suyun ulaşmasını sağlıyoruz.  Düzenli olarak depolarımızın temizliklerini yaparak hijyenik olmasını sağlıyoruz. Uluslararası mikrobiyolojik ve kimyasal standartlara uygun temiz ve sağlıklı içme suyunu vatandaşlarımıza sunmak için hassasiyetle çalışıyoruz.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum